Noul BMW Seria 7 va putea fi parcat cu telecomanda

0
810

BMW a făcut publice câteva detalii despre noua Serie 7 care urmează să apără anul viitor. Printre aceste detalii se numără controlul vehiculului din exterior cu telecomanda sau gesture control, o funcție bazată pe mișcările mâinii în aer.

Potrivit celor de la BMW, Seria 7 este prima mașină de lux din lume capabilă să fie parcată din exterior. Acest lucru va fi posibil cu ajutorul unui keyfob LCD cu ecran tactil, exact ca cel folosit de James Bond în filmele 007, însă spre deosebire de modelul din film nu va fi nevoie să menții direcția mașinii, parcarea se va face în totalitate automat. Telecomanda va putea fi folosită atât pentru parcarea în garaj cât și pentru parcarea în locuri publice.

BMW a mai prezentat de asemenea și noul sistem de control în interiorul vehiculului bazat pe gesturi. Această funcție va fi extrem de benefică deoarece va elimina nevoia de a apăsa butoane fizice atunci când vrem să pornim radioul de exemplu. Controlul prin gesturi va face condusul mai sigur, ajustarea volumului sau preluarea apelurilor telefonice se va realiza prin o simplă mișcare a mâinii în aer aproape de bord.

Cu siguranță această mașină nu va impresiona doar prin gadgeturi. Seria 7 va avea un motor Twin Turbo cu șase cilindri în linie și va dispune de o cutie de viteze automată în opt trepte. Mașina va oferi suspensii pe aer adaptive pentru o experiență comfortabila la volan sau o experiență sport, în funcție de nevoie. Pe lângă toate astea, BMW a construit parțial cadrul mașinii din fibră de carbon pentru a reduce greutatea cu aproximativ 130 de kilograme.

Noul BMW Seria 7 va beneficia de asemenea de funcțiile Lane Departure Warning Assistant și Active Cruise Control.

Compania germană nu a dezvăluit încă design-ul final al noului model și cel mai probabil acesta nu va apărea prea curând, cu siguranță nu înainte de apropierea lansării mașinii din 2016.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.