Noua tehnologie a scanării ochilor ar putea fi în viitor extrem de utilă oamenilor legii

0
452

Centrul de Biometrie Carnegie Melon din Pittsburgh, S.U.A. , a dezvoltat o tehnologie care poate identifica un om aflat la o distanță de peste 12 metri, doar prin scanarea irisului unuia din ochii persoanei respective.

Intr-un clip video de prezentare a noii tehnologii, Marios Savvides directorul Centrului de Biometrie stă în scaunul șoferului dintr-un automobil, în timp ce colegii săi aflați într-un alt autoturism, aflat la o distanță de o mașină în spatele acestuia, îi pot detecta identitatea prin simpla focalizare a unei camere foto în oglinda retrovizoare a automobilului condus de acesta.

Acest lucru este posibil datorită unui sistem informatic atașat camerei foto, ce poate compara imaginea lui Savvides dintr-o bază de date aflată în memoria sistemului, extrăgând exact numele, datele și alte informații despre persoana scanată.

Avantajul acestui sistem constă în distanța de peste 12 metri la care poate acționa și faptul că se poate atașa oricărei camere foto de clasă medie, față de actualele sisteme de identificare a irisului existente deja pe piață și care sunt voluminoase și necesită setări multicamera sofisticate.

Dacă va fi adoptată de oficialitățile din domeniul legii și ordinii, tehnologia va ajuta la identificarea facilă a șoferilor din trafic în condiții de siguranță pentru oamenii legii, infractorii putând fi identificați chiar dacă au recurs la schimbări ale înfățișării lor.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.