Garmin a lansat Forerunner 225, un ceas dedicat persoanelor active

0
656

În ultimul timp, industria gadget-urilor dedicate fitness-ului s-a bucurat de o creştere semnificativă, cele mai bine vândute fiind dispozitivele cu GPS şi instrumente de monitorizare a pulsului. Microsoft Band se numără printre acestea şi s-a bucurat de un succes fenomenal.

Până acum, cei de la Garmin au fost destul de rezervaţi în producerea de dispozitive care integreze şi instrumente de monitorizare a ritmului cardiac. Ceasurile precedente ale companiei aveau nevoie de accesorii incomode pentru îndeplinirea acestei funcţii.

Mulţumită colaborării cu Mio, unul dintre cei mai mari producători de brăţări cu senzori optici de monitorizare a pulsului, Garmin a reuşit şi facă uitată absenţa, creând ceva cu totul special. Noul Forerunner 225, comparativ cu modelele anterioare, vine cu o mulţime de noi caracteristici ce-l fac ceasul perfect pentru monitorizarea activităţilor zilnice, toate încapsulate într-un singur dispozitiv.

 

garmin1

După mai bine de 10 ani în care am creat ceasuri de alergare cu sisteme de localizare încorporat, suntem foarte încântați de colaborarea cu Mio care aduce primul gadget cu un sistem de monitorizare a  pulsului integrat. Măsurarea pulsului va fi de acum  mult mai precisă cu ajutorul noului Forerunner 225 și permite evaluarea și ajustarea efortului în timpul activității fizice”, spune Alexandru Moise, reprezentantul Garmin în România.

Pentru a măsura pulsul, Forerunner 225 utilizează un senzor optic aflat in partea din spate a acestuia, ce emite o undă luminoasă transmisă prin piele și măsoară cantitatea de lumină reflectată. Datorită modificărilor subtile care apar pe măsură ce sângele este pompat prin încheietură, senzorul poate detecta schimbările și, folosind un sistem avansat de filtrare, determină cu mare acuratețe pulsul. În plus, un sigiliu de pe spatele ceasului blochează lumina ambientală pentru a asigura o măsurare corectă a bătăilor inimii.

garmin2

Ceasul beneficiază de un indicator colorat care afișează numărul de bătăi pe minut în timp real, permițând derularea antrenamentelor cu timpi sau distanțe predefinite. Zonele de culoare gri, albastră, verde, portocalie și roșie îi arată sportivului daca se află într-una dintre etapele: încălzire, ușor, aerobic, alert sau puls maxim. Zonele sunt predefinite în funcție de vârstă și puls maxim estimat, dar pot fi setate și direct în ceas sau în aplicația Garmin Connect.

Forerunner 225 ajută sportivii să își respecte antrenamentele și îi încurajează să rămână activi pe parcursul întregii zile. Ceasul este potrivit pentru antrenamente de lungă durată, în orice condiții, datorită rezistenței sale subacvatice de până la 50 m și duratei mari de viață a bateriei: patru săptămâni în modul ceas și monitorizare a activităților, 7-10 ore cu GPS și monitorizare de puls active. În timpul antrenamentelor de interior, accelerometrul încorporat măsoară cu acuratețe distanța și pasul, fără a necesita un accesoriu separat pentru picior.

Între antrenamente, Forerunner 225 monitorizează indicatori precum numărul de pași, distanța, caloriile consumate, tiparul de somn, iar indicatorul vizual și alertele prin vibrare îi amintesc utilizatorului să rămână activ.

Forerunner 225 se conectează la Garmin Connect, o comunitate ce se accesează gratuit, unde utilizatorii pot salva, planifica și distribui activități și se pot conecta la conturile de social media.

Noul Forerunner 225 este disponibil în România în două variante de culoare: negru și roșu, cu prețul de 1085 lei fără TVA şi îl puteţi comanda direct de pe site-ul oficial Garmin România.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.