Gogoro dezvăluie prețul noului său scuter

0
812

Fără nici o deosebire, toate marile orașe ale lumii devin tot mai aglomerate de la an la an, principalul motiv fiind numărul mare de slujbe ce sunt oferite de companii mai mari sau mai mici, salariile plătite angajaților fiind de asemenea superioare celor din zonele de provincie.

Această migrație a populației din zonele periferice ale marilor metropole se transformă într-un trafic infernal, fiecare încercând să ajungă la slujbă cu diverse mijloace de transport, personale sau în comun. Transportul în comun la orele de vârf devine o încercare de maximă rezistență în marile orașe așa că multe persoane încearcă să-și cumpere mijloace de transport proprii pentru a evita utilizarea transportului în comun.

Dacă în zona Americii de Nord și a Europei majoritatea persoanelor preferă mijloacele de transport personale pe patru roți (în principal datorită salariilor mari oferite de angajatori și a numeroaselor oferte de achiziționare în rate a automobilelor), în zona asiatică unde populația este mult mai numeroasă și mai prost plătită, majoritatea persoanelor circulă mai mult pe două roți, preferatul acestora fiind de departe micuțul scuter.

Bazându-se pe această realitate, Gogoro, un startup din Taiwan, ce a ridicat 150 de milioane de dolari, înainte de lansarea primirii precomenzilor a dezvăluit finalmente prețul noului său scuter electric, așteptat  să fie pus în vânzare de numeroși taiwanezi.

3

Intr-o recentă conferință de presă, co-fondatorul companiei Gogoro, Horace Luke a declarat că noul scuter electric denumit ”Smartscooter” va costa 128,000 NTD$ (moneda din Taiwan) adică aproximativ 4,140 de dolari pentru precomanda ce poate fi făcută în Taiwan, unde Gogoro rulează un program pilot cu sprijinul autorităților din Taipei City și New Taipei City.

Horace Luke a precizat că deși scuterul său este mai scump decât cel mai valoros scuter pe benzină (acesta costând 81,000 NTD$, adică 2,620 dolari), utilizarea acumulatorilor Gogoro în locul benzinei va amortiza prețul noului ”Smartscooter” în maxim doi ani, ulterior costurile utilizării și întreținerii acestui scuter electric fiind mult mai mici, comparativ cu cel pe benzină.

In plus de asta, se va reduce substanțial nivelul de poluare al celor două metropole Taipei City și New Taipei City, fapt ce va fi luat în considerație de autorități ce se pare că vor acorda subvenții la achiziționarea scuterelor electrice.

2

Despre intenția extinderii vânzărilor în alte țări decât Taiwan, Gogoro nu a specificat nici un nume dar se bănuiește că principalele vizate vor fi acele țări unde popularitatea scuterului este foarte mare, anume India, China, Brazilia sau Thailanda.

Concurența cu alți producători de scutere electrice în aceste țări este foarte mare, de exemplu în India compania HERO oferind modele de scuter electric pornind de la 300 de dolari.

Avantajele acestui ”Smartscooter” par a fi sistemul extrem de facil de schimbare a bateriei, o aplicație ce permite propietarilor de ”Smartscooter” monitorizarea performanțelor vehiculelor lor, precum și posibilitatea personalizării scuterului cu nenumărate combinații de lumini colorate.

4

Rămâne de văzut dacă clienții vor fi dispuși să plătească pentru toate aceste facilități un preț superior față de celelalte scutere comercializate de concurență sau dacă Gogoro va extinde infrastructura destinată scuterelor sale și în alte metropole.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.