Goodyear BH03 şi TripleTube: anvelope cu tehnologie smart

0
481

În cadrul celui mai mare congres prezentat la Salonul Auto de la Geneva, cei de la Goodyear s-au făcut remarcaţi cu o revoluţie în domeniul anvelopelor. Aceştia au prezentat două concepte de anvelope, total diferite faţă de cele pe care le folosim la momentul de faţă la maşină. Noile „bijuterii” sunt capabile să producă energie electrică şi să se adapteze la condiţiile de drum având la bază un sistem pe geometrie variabilă.

Întrucât tehnologia maşinilor lansate în ultimii ani a evoluat extrem de mult, a sosit şi rândul anvelopelor pentru a ajunge la următorul nivel. Anvelopele disponibile la momentul de faţă pe piaţă nu reprezintă prea mult din punct de vedere tehnologic, tocmai de aceea pe viitor vor beneficia de o serie largă de facilităţi, care de altfel vor fi în favoarea unui control cât mai bun a maşinii. Acestea vor dispune în special de geometrie variabilă ceea ce înseamnă că îşi vor putea modela dimensiunea în funcţie de starea vremii, a drumului sau a modului de conducere.

tire-sidePrimii dezvoltatori care au reuşit să iasă la iveală cu un astfel de produs sunt cei de la Goodyear, care au venit să le prezinte oamenilor la Salonul Auto de la Geneva două modele de anvelope, respectiv TripleTube şi BH03.

TripleTube spre exemplu dispune de trei geometrii diferite, ceea ce înseamnă că în funcţie de condiţiile de drum, aceasta îşi va putea adapta nivelul de aer din cauciuc, întocmai pentru a oferi o performanţă îmbunătăţită şi lejeră pentru conducătorul auto. Mai mult decât atât, TripleTube îşi va putea schimba forma dinainte să între în curbă, astfel încât să permită o trecere mult mai rapidă şi sigură prin respectiva zonă.

goodyear-bh03-padangos-koncepcija-67351058Goodyear BH03, sau mai bine spus „Anvelopa care produce energie electrică”, este capabilă să furnizeze suficient curent electric către bateriile interne ale maşinii, astfel încât să ofere un plus de eficientă în cadrul maşinilor hibride.

De asemenea, trebuie să avem în vedere faptul că aceste două noi modele de anvelope sunt încă în pragul de dezvoltare şi vor putea sa ajungă pe piaţă abia peste câţiva ani.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.