Google experimentează Dart pentru a crea aplicații mai eficiente

0
485

Un grup de dezvoltatori ai gigantului din Mount View, Google, lucrează la Sky. Sky este un Dart experimental de înaltă performanță UI pentru aplicațiile mobile.

Majoritatea aplicațiilor Android sunt scrise în Java, dar Sky face uz de Dart, un open-source de limbaj de programare web dezvoltat și promovat de către Google. Scopul Sky este de a permite crearea de aplicații mai rapide care pot rula pe orice platformă și pot face uz de o integrare web mai bună pentru o experiență de utilizare mai eficientă.

Aplicațiile rapide și fluente ar trebui să fie norma în zilele noastre, dar, din păcate, nu toate aplicațiile Android pot atinge 60 fps, pragul de aur la care animațiile sunt percepute fiind omogene. Potrivit creatorilor săi, Sky face posibilă crearea de aplicații care în mod constat pot rula la 120 fps. Echipa a folosit Dart pe Android pentru a crea această simplă aplicație demo care procesează toate secvențele la fiecare 1.2 milisecunde, un timp mult mai mic decât cele 8 milisecunde necesare pentru a atinge pragul de 120 fps. Cu toate acestea, până și aplicațiile complicate ar trebui să se încadreze în limita de 8 milisecunde.

În scopul de a atinge această rată impresionantă de cadru, Sky prioriteaza UI peste alte procese, adică aplicația ar trebui să rămână fluentă atunci când fucționează puternic pe fundal.

Sky functioneza pe partea de sus a mașinii virutale Dart, astfel aplicațiile Sky pot lucra pe Android, dar și pe alte sisteme de operare care au un Dart VM. Și pentru că Dart este în primul rând un limbaj de aplicație web, aplicațiile Android realizate cu Sky au cele mai multe coduri stocate pe un server web, ceea ce îi permite mult mai ușor să le actualizeze: în loc de actualizarea cod pe fiecare dispozitiv, dezvoltatorii trebuie doar să actualizeze codul de pe server.

Pentru moment, Sky este prevăzut ca un experiment, dar proiectul deține o mare promisiune.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.