Google și Asus lansează un computer sub forma unui stick HDMI

0
800

Asus Chrombit, anunțat de Google ieri, împachetează puterea unui computer într-o carcasă de dimensiunea unui stick la un preț mai mic de 100 de dolari. Stick-ul poate fi conectat la orice monitor cu port HDMI transformându-l într-un desktop cu sistem de operare Chrome.

Posibilitățile sunt aproape nelimitate cu acest nou mini-PC, de la upgradarea unui alt computer prin conectarea stick-ului la monitor până la folosirea acestuia pentru proiecte de artă sau crearea de diplay-uri interactive folosind televizoare ieftine.

Are cap pivotant pentru a face utilizarea lui mai ușoară la device-urile mobile precum tabletele iar cu ajutorul conectivității Bluetooth se pot utiliza periferice gen tastatură sau mouse. Pentru că folosește un procesor ARM de dimensiuni foarte mici, întâlnit de regulă la telefoanele mobile, stick-ul nu are probleme cu supraîncălzirea. La fel ca și majoritatea device-urilor Google Chrome, dispune de 2GB RAM și spațiu de stocare de 16GB, iar pentru cei preocupați de stil vine în mai multe culori.

Singurul aspect negativ dacă poate fi numit așa este faptul că folosește sistemul de operare Chrome de la Google, care în principiu este doar un web browser. Va putea rula aplicații precum Spotify, Netflix și Microsoft Office 365 iar în curând câteva aplicații Android, însă utilizatorii nu-l vor putea folosi pentru jocuri, cel puțin nu într-un viitor foarte apropiat.

Conceptul de computer într-un stick nu este unul complet nou însă produsele similare apărute până acum nu s-au bucurat de prea mult succes. Dell Wyse Cloud Connect, la un preț de 129 de dolari, este un stick Android care face în principal aceleași lucruri însă este adresat doar pieței business. Dell Cast pe de altă parte, costă doar 80 de dolari însă nu funcționează decât conectat la o tabletă Dell Android.

Principalul competitor al lui Asus Chrombit va fi Intel Compute Stick, bazat pe Windows 8.1 acesta va fi lansat în curând și va costa in jur de 149 de dolari.

Chromebit va fi lansat în vară la un preț care nu va atinge 100 de dolari și va fi disponibil în trei culori: argintiu, albastru și portocaliu.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.