Half Life 2 îmbunătățit de un român

0
691

O nouă versiune a jocului Half Life 2 poartă numele de Half Life 2: Update și a fost creată de un român. Versiunea este suportată oficial de Valve, aceasta ajungând zilele trecute pe Steam.

Jocul Half Life 2 a fost lansat în urmă cu mai bine de 10 ani, iar din multe puncte de vedere arăta impresionant și introducea un motor de fizică foarte plauzibil. Half Life 2 a juns să fie considerat unul dintre cele mai bune jocuri din toate timpurile deoarece povestea jocului era foarte bine pusă la punct și arăta impresionant la prima vedere. Cu toate acestea, datorită trecerii anilor, interesul jucătorilor a scăzut semnificativ.

Tocmai de aceea un român pe nume Filip Victor, un modder cu experiență, a lucrat câțiva ani pentru a actualiza grafica din Half Life 2 pentru hardware-ul modern. Rezultatul efortului său poarte numele de Half Life 2: Update și ocupă aproximativ 7 GB. Printre actualizari se număra o fizică îmbunătățită, efecte luminoase modernizate, texturi mai detaliate în mediul ambiant și multe remedieri de bugu-uri care au rămas nerezolvate în decursul anilor.

Steam nu ignoră complet respectiva franciză chiar dacă cei de la Valve și-au dat aprobarea pentru ca Half Life 2: Update să fie disponibil gratuit pe Steam. În cadrul GDC – Games Developer Conference, oficialii companiei Valve au menționat că lucrează intens la realizarea unei versiuni a popularului joc pentru realitatea virtuală. Dacă dorești să încerci Hal Life 2: Update, îl poți descărcă gratuit de la această adresă.

Personal sunt mândru de realizarea compatriotului nostru, iar munca lui depusă arată că România este un loc bun unde se pot face investiții în domeniul jocurilor video. Bravo Filip Victor!

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.