S-au inventat picăturile de ochi care te ajută să vezi pe întuneric

0
768

Un grup de biochimiști din California a reușit performanța de a face posibilă vizibilitatea nocturnă pentru ochiul uman prin injectarea unui cocktail de substanțe direct în el. Subiectul experimentului a fost capabil să vadă pe întuneric până la 50 de metri pentru o perioadă scurtă de timp.

Grupul de biochimiști, intitulat și Science for the Mases, a folosit pentru experiment o substanță denumită Chlorin e6 (Ce6) care se găsește în unele specii de peștii de ape adânci.

Această substanță se mai folosește ca agent terapeutic în tratarea cancerului la oameni, mărește sensibilitatea ochilor la tratamentele cu laser pentru tumori și în unele cazuri este folosită pentru a trata nictalopia, o condiție caracterizată prin incapacitatea de a vedea bine noaptea sau în luminムslabăƒ.

Cei de la Science for the Masses au vrut să vadă dacă pot induce vederea nocturnă în persoane sănătoase.  Au găsit un voluntar, Gabriel Licinia, apoi au turnat picături cu Ce6 în ochii acestuia.

În timp ce efectul de ochi negri cauzat de culoarea picăturilor a dispărut după câteva momente, ochii subiectului au fost acoperiți cu lentile de contact negre pentru ai proteja de lumina puternică. La scurt timp după, efectul substanței devenind tot mai puternic, el a fost nevoit să își pună și ochelari de soare.

După două ore de ajustări, ei au fost gata în sfârșit să testeze vederea nocturnă într-un mediu întunecos.

Cercetătorii au început prin ai arăta lui Licinia obiecte de dimensiuni mici de la o distanță de 10 metri pentru ca apoi să se distanțeze tot mai mult. El a fost capabil să recunoască toate obiectele până la o distanță de 50 de metri.

Pe lângă tratarea bolilor, Ce6 are are un potențial imens putând fi folosit la îmbunătățirea vederii soldaților, ofițerilor de poliție, șoferilor pe timp noapte sau în oricare altă situație care implică activitatea pe întuneric.

Cei de la Science for the Mases au anunțat că urmează să facă o serie de teste mai complexe în viitorul apropiat.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.