Olio Model One, un rival serios pentru Apple Watch

0
691

Deși este o companie nouă cu nu prea multă experiență la prima vedere, Olio pare să aibă multe lucruri interesante de arătat. Fondată în 2013 în San Francisco de către foști dezvoltatori Apple, Google sau NASA, compania a anunțat că toate produsele ei vor beneficia de hardware și software propriu construit de la zero, asta însemnând fără sistem de operare Android Wear sau procesoare Snapdragon.

Model One este un smartwatch cu o construcție solidă dar în același timp cu un design plăcut și elegant. Carcasa este făcută din oțel, având o lățime de 48 mm, mai mare decât ambele versiuni de 38 respectiv 42 mm de la Apple Watch și cântărește 67 de grame. Ceasul este disponibil în două variante, cea din oțel care costă 595 de dolari și cea din oțel negru cu un preț de 745 de dolari, de asemenea vor mai fi disponibile o varietate de curele din piele și metal.

Înăuntru vom găsi aproape tot ce așteptăm de la un smartwatch: conectivitate Bluetooth pentru sincronizarea cu un telefon Android sau iOS, accelerometru și giroscop, microfon pentru Siri și Google Now. Bateria ține aproximativ două zile iar ceasul este rezistent la apa până la adâncimi de 50 de metri.

Compania abordează industria smartwatch-urilor cu un obiective clar: eliminarea notificăƒrilor enervante. În loc să acționeze ca un smartphone pentru încheietură, scopul lui este de a simplifica lucrurile prin reducerea distragerilor și filtrarea notificăƒrilor într-un mod cât mai eficient astfel încât utilizatorul să fie ținut la curent doar cu lucrurile importante.

Olio Model One dispune de un asistent integrat care este capabil să învețe preferințele și obiceiurile posesorului astfel în cât în timp va putea face sugestii cât mai bune.  Notificările mai puțin importante nu vor fi ignorate însă vor fi adunate toate la un loc și puse deoparte pentru ca utilizatorul să le poată verifica mai târziu.

https://www.youtube.com/watch?v=IDGRrJEVsMw

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.