Hound ridiculizează asistenții digitali Siri și Google Now

0
443

Nu știu căți dintre voi ați auzit de pățania bieților polițiști din orășelul canadian Regina. In weekend-ul trecut dispeceratul poliției locale a fost bombardat cu sute de apeluri din partea ”vocii inteligente” Siri de la Apple la numărul de urgențe  911.

Nici nu apuca bine operatorul să răspundă, că telefonul îi era închis ”în nas” cu promptitudine de Siri, duminică dimineața între orele 9-11 înregistrându-se un maxim de 114 apeluri.

Ulterior s-a descoperit că totul se datora unui apel pe rețelele de socializare în care un mesaj anonim recomanda tuturor să se amuze întrebând Siri  despre 9/11, adică despre atacurile teroriste petrecute la data de 11.09. în anul 2001.

Iată că se pot întâmpla și situații nefericite în care inteligenții asistenți digitali, în ciuda capacităților lor supraomenești pot cauza efecte neplăcute, exact cum au pățit polițiștii din Regina care au fost obligați să facă apel la populație, rugând-o să n-o mai întrebe pe Siri despre 9/11.

Si tocmai când credeați că Siri sau Google Now au atins apogeul acurateții și rapidității informațiilor oferite, iată că mereu trebuie să apară ceva și mai performant care să împingă limitele acestui apogeu dincolo de tot ceea ce cunoșteam.

Asta s-a întâmplat cu Hound, noul asistent digital  creat de SoundHound, o companie cunoscută mai mult de concurentul său, Shazam decât de publicul larg. Chiar dacă e mai puțin rapid decât restul asistenților digitali de pe piață, Hound este extrem de inteligent.

2

 

Intrebările la care poate răspunde Hound nu se limitează la prognoza meteo pe următoarele zece zile sau când va fi premiera Ant-Man pe marile ecrane (17 iulie), noul asistent digital Hound are capacitatea de a răspunde la întrebări al căror răspuns ar putea dura chiar ore dacă te-ai apuca să-l cauți personal.

3

”La ce oră va răsări soarele în Japonia cu două zile înaintea Crăciunului din 2021?” ar fi un exemplu edificator de întrebare, al cărei răspuns îl vei afla în câteva secunde. SoundHound precizează că motorul ”speech-to-meaning” este esența capacităților asistentului Hound, cu ajutorul acestuia reușind cea mai bună recunoaștere a vorbirii și înțelegere a limbajului natural, mai mult decât oricare dintre ceilalți asistenți digitali.

In afară de vreme, spectacole sau căutare locală, Hound e capabil să-ți răspundă din Wikipedia, să verifice statutul zborurilor, să caute ultimele știri, poate înțelege excluderi sau negații și multe altele. Trebuie numai să-i spui ”OK, Hound.”

4

Deocamdată Hound se află în beta în Statele Unite putând fi testat numai pe bază de invitație. In afară de ceea ce poate la ora actuală, ar mai fi destul loc pentru îmbunătățiri ulterioare, oricum în prezent ne dovedește o experiență extrem de promițătoare.

Chiar trebuie să vedeți voi înșivă de ce e capabil Hound în acțiune, apoi îmi veți da dreptate sau mă veți contrazice.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.