iOS 9 poate pune în pericol aplicațiile utilizatorilor

0
721

Au mai rămas doar câteva luni de așteptat până la lansarea sistemului de operare iOS 9. Deși el vine echipat cu destule funcții noi și utile, nu toată lumea privește cu entuziasm și optimism lansarea sa.

Servicii noi precum playlist-uri alcătuite automat în conformitate cu locul în care utilizatorul se află, informații amănunțite privind starea vremii sau condițiile din trafic atunci când v-ați planificat o călătorie sau presupunerea identității unui apelant care vă sună cu număr ascuns sunt doar unele dintre îmbunătățirile pe care cei de la Apple le aduc sistemului lor de operare care va fi reîmprospătat cu noua versiune iOS 9 în acest an.

La capitolul minusurilor, noul iOS poate pune în pericol aplicațiile utilizatorului dacă se încearcă instalarea sa pe un device care nu are suficient spațiu de stocare disponibil. Cum tot e la modă să adăugăm eticheta de „inteligent” pentru cât mai multe produse și servicii din ziua de azi, putem afirma că și iOS 9 este un sistem de operare inteligent, unul din motive fiind reprezentat de cazul în care el nu găsește suficient spațiu liber pe o tabletă sau telefon pe care se încearcă instalarea sa. Atunci el își va face singur loc prin a șterge fișiere în mod aleatoriu. Oricât ar suna de înfricoșător acest scenariu, trebuie totuși să reținem faptul că iOS 9 necesită doar 1, 3GB pentru a putea fi instalat. Și spun „doar” pentru că versiunile recente ale sistemului de operare creat de Apple au ocupat până la 4, 6GB, dându-le mari bătăi de cap utilizatorilor.

O soluție oarecum salvatoare e abilitatea lui iOS 9 de a descărca înapoi din App Store aplicațiile pe care le-a șters odată cu instalarea sa pe device, dar nu recomand nimănui să-și pună mari speranțe în această funcție pentru că apar și dispar frecvent aplicații în/din App Store, ceea ce înseamnă că dacă o aplicație v-a fost ștearsă din telefon și nu mai poate fi găsită în magazinul celor de la Apple, nu va mai putea fi recuperată.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.