Huawei P8 – un rival serios pentru Galaxy S6

0
824

Huawei speră să iasă în evidență pe piața smartphone-urilor cu ajutorul noului său flagship P8. Anunțat ieri (15 aprilie), Huawei P8 afișează un design compus din metal și sticlă, având o grosime de doar 6 milimetri, mai subțire chiar decât Samsung Galaxy S6. Telefonul se mai evidențiază printr-un procesor octa-core, display full HD de 5.2 inch și o cameră de 13 megapixeli cu o nouă funcție denumită Super Night Mode.

Varianta pentru Statele Unite va apărea în mai și va avea un preț de 529 de dolari. Pe lângă acest model, Huawei a mai lansat de asemenea și P8 Max, un phablet de 6.8 inch care va fi disponibil la nivel global luna viitoare. La prima vedere, ambele telefoane par a avea un potențial imens, ele fiind ajutate și de un design plăcut ochiului.

Înăuntrul lui P8 se află un procesor puternic 64-bit Kirin 930 octa-core marca Huawei cu o frecvență de 2.0 GHz, 3 GB de RAM și spațiu de stocare de 32 GB. Bateria este de 2,600-mAh, mai puternică decât bateria de 2,550-mAh a lui Galaxy S6, care rezistă 8 ore și 32 de minute, însă mai slabă decât bateria lui HTC One M9 (2,840 mAh). P8 suportă NFC și Bluetooth 4.0.

Smartphone-ul dispune de aceleași camere de 8 respectiv 12 megapixeli (față, spate) găsite la predecesorul său (Huawei Ascend P7), însă telefonul vine cu un nou mod denumit Super Night menit să îmbunătățească semnificativ calitatea imaginilor în condiții de lumină slabă. Cei de la Huawei afirmă că, atunci când este activat, acest mod optimizează viteza obturatorului și reduce efectul de grain. Device-ul oferă de asemenea un mod Ultra Panorama cu ajutorul căruia poți realiza fotografii panoramice atât pe orizontal cât și pe vertical cu o vizualizare mult mai complexă, aproape la 360 de grade.

O funcție pe care creatorii de filme cu siguranță o s-o aprecieze este Director Mode. Cu ajutorul acesteia vei putea înregistra în timp real clipuri folosind patru telefoane diferite. Atâta timp cât unul dintre ele este Huawei P8 nu contează modelul sau brandul celorlalte trei. După terminarea filmărilor vei putea edita clipurile într-un mod foarte simplu folosind una dintre aplicațiile telefonului.

Device-ul rulează Android 5 Lollipop împreună cu noul Emotion UI 3.1 de la Huawei. Acesta va fi disponibil de luna viitoare la un preț mai mic de 530 de dolari iar varianta Max va avea un preț aproximativ de 581 de dolari.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.