Hyperloop, proiectul care va schimba în totalitate transportul terestru a fost aprobat oficial

0
756

Hyperloop reprezintă unul dintre cele mai interesante şi îndrăznețe proiecte din ultimii ani, oferind posibilitatea oamenilor de a se deplasa de la punctul A la punct B în doar câteva minute, fără trafic şi fără probleme.

Proiectul Hyperloop a avut de aşteptat o bună perioadă de timp până când să fie anunţat oficial, acum având în sfârşit aprobarea de a fi integrat ca sursă sigură de transport între 3 capitale europene. Hyperloop este la momentul de faţă doar un proiect, însă unul foarte îndrăzneţ, ce va asigura transportul rapid de persoane, cu viteze de până la 1.100 Km/h.

xz

Fiind vorba despre un sistem atât de avansat, creeatorul său nu putea fi nimeni altul decât Elon Musk, fondatorul SpaceX şi Tesla, care a oferit gratuit conceptul tuturor companiilor interesate. După o bună perioadă de timp de când a fost anunţat viitorul modul de transport, o companie denumită Hyperloop Transportation Technologies a realizat un parteneriat cu guvernul din Slovacia, pentru a demara construirea proiectului în favoarea conectării propriei ţări cu Austria şi Ungaria.

xc

Potrivit informaţiilor, dacă un transport feroviar de la Bratislava la Budapesta durează în jur de 5 ore, acum cu ajutorul noului sistem durata maximă va fi de maxim 18 minute. Mai mult decât atât, noul sistem va fi integrat şi în conectarea celor două extremităţi ale Slovaciei, fiind nevoie la momentul de faţă de aproximativ 4 ore pentru a ajunge dintr-un capăt într-altul.

hyperloop (1)

De asemenea proiectul se află deocamdată pe linia de dezvoltare, urmând ca abia în anul 2020 să fie finalizat pentru respectiva regiune. Totodată, echipa de ingineri are nevoie de timp pentru a stabili cea mai bună rută, inclusiv să primească autorizaţiile necesare construcţiei.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.