Industria ajută NASA în găsirea fiecarei drone de pe cer.

0
727

În zilele noastre dronele cauzează, dacă nu probleme, cu siguranță deschideri de ziar, articole de mare interes. Acestea iși fac apariția în apropierea zonelor sigure, dincolo de zonele de zbor, și chiar în fata ferestrelor oamenilor.

Soluția evidentă la problema utilizării dronelor este aceeași ca soluția demult folosită la problema utilizării avioanelor: urmărirea și directionarea mișcărilor lor. Problema este că dronele sunt mult mai mici și mai rapide decât avioanele,  zboară la o inaltime mai mică și în zone prea dense pentru radar. Acum, NASA a recrutat unele dintre cele mai mari nume din industrie pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme, cu o sursă de date care este deja omniprezenta în orașele mari: acoperire cu ajutorul unui telefon mobil.

Sistemul va folosi turnurile de control pentru a oferi date despre drone, mediul lor și plasarea acestora în zbor.  Acest lucru le-ar permite nu doar să le vadă, ci să și controleze comportamentul acestora.

NASA vrea ca sistemul să fie în măsură să detecteze zonele inaccesibile dronelor, cum ar fi aeroporturi și centre politice, astfel încât dronele să nu poată merge  acolo. Ei ar putea decide ce drone ar trebui să aibă prioritate în zonele aglomerate, sau forța dronele să aterizeze pe vreme rea. Deși nu este menționat în documente, există probabilitatea de a permite autorităților să țină la sol dronele implicate în activități ilegale.

Întelegerea fiind astfel: posesorii unei drone vor pierde din libertatea folosirii acesteia, însă vor avea certitudinea că aparatele lor nu se vor prăbuși.

Regulile FAA (Federal Aviation Administration) cu privire la dronele comerciale nu sunt finalizate, dar NASA a notat că sistemul UTM ( Unmanned Traffic Management) va fi  proiectat specific pentru a permite o rulare automata de către serviciile Amazon.

Această schemă nu va opri utilizările ilegale ale dronelor, precum transportarea drogurilor peste granițe internaționale, deoarece aceste drone ar fi, fără îndoială, lăsate fără părțile hardware de urmărire.

Pentru a fi siguri că utilizatorii de drone nu vor detașa sistemul de urmărire oricând, cele mai multe drone vor fi vândute cu un hardware ce va depinde de conexiunea la un telefon mobil pentru navigare – dar acestea sunt deocamdată speculații.

Un fel de centralizare autorizată va fi necesară pentru a menține serviciile dronelor comerciale în aer, indiferent că această centralizare va fi facilitată de către turnuri de telefonie mobila, rutere WiFi sau orice altceva. În momentul în care vom avea posibilitatea de a lăsa liber zborul dronelor în orasele mari, atunci vom vedea începutul concedierilor.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.