Roboții de ultimă generație au căzut… la propriu!

1
584

În cadrul competiției DARPA Robotics Challenge, roboți de ultimă generație au avut de înfruntat multe situații solicitante pe traseul care a simulat o zonă afectată de dezastre naturale, în cursa pentru câștigarea premiului cel mare în valoare de 2 milioane de dolari. Dar cum tentativele de obicei implică și erori, roboții umanoizi au fost puși și în ipostaze jenante și mai ales amuzante.

Un videoclip urcat pe Youtube ne arată cum roboții care s-au întrecut în competiție au căzut, literalmente, adunând multe vizualizări și stârnind un val de râsete:

Acest videoclip cuprinde, fără doar și poate, cele mai amuzante momente din competiția DARPA Robotics Challenge și reprezintă o dovadă clară că până și unele dintre cele mai sofisticate aparaturi pot avea momente penibile. Nu putem ști încă dacă ale lor căzături au fost cauzate de defecțiuni pur tehnice sau de faptul că realizatorii au vrut ca creațiile lor să imite oameni aflați în stare de ebrietate sau fotbaliști din Liga 1, dar cu siguranță că nu au „reușit” să deranjeze serios pe nimeni.

Partea și mai amuzantă a roboților cazatori e că echipele din spatele lor au fost adesea nevoite să intre pe terenul destinat competiției și să-i repună pe picioare. Există și varianta ca roboții să se ridice singuri, dar sunt șanse mici să se întâmple asta dacă poziția în care au ajuns în urma căderii nu le este favorabilă sub nicio formă.

Gill Pratt, manager al competiției robotice DARPA, a declarat că e uimitor cât de mult oamenii îi tratează pe roboți ca pe niște ființe vii și îi încurajează, deși nu reprezintă altceva decât mormane de componente din aluminiu, cupru și alte elemente. Personal cred că declarația e cel puțin una malițioasă, pentru că știm cu toții la ce nivel uimitor au ajuns roboții umanoizi și cât de utili pot fi ei în viețile noastre, implicând și posibilitatea lor de a comunica.

DigiPedia

1 COMENTARIU

  1. Cu timpul, oamenii se vor atasa foarte mult de roboti si cred acestia vor inlocui animalele de companie.. :)) Vei vedea pe unii cum isi scot robotii la plimbare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.