Laptopul contra-atacă: Mai mulți producători importanți vor să ne demonstreze cât de ușoare și subțiri pot deveni aceste dispozitive

0
913

Chiar dacă bătrânul laptop a pierdut mult teren în fața tabletei în ultimii ani, iată că Dell, Samsung, HP și alți producători importanți vor să ne arate că laptopul a revenit, și nu oricum, ci etalând cele mai moderne design-uri concepute până acum. Această revenire o putem numi chiar și „Răzbunarea Laptopului” dacă vrei. Oricum i-ai spune-o, giganții doresc că laptopul să nu fie anihilat complet de generația touchscreen și să își poată menține un loc pe piața globală.

În urmă cu câțiva ani, când tabletele au apărut pe piață, vânzările laptopurilor au scăzut dramatic. Acum totul se va schimba, pentru că Samsung alături de alți producători de renume ne arată că laptopul poate fi aproape la fel elegant și ușor ca și o tabletă. Bineînțeles, pe lângă aceste aspecte mai ai și avantajul tastaturii și a mouse-ului care pentru mulți înseamnă productivitate și eficiență, calități pe care laptopul a știut întotdeauna să le însușească.

Noul Elitebook Folio 1020 Special Edition de la HP cântărește doar 998 de grame, este mai ușor decât ultimul Apple MackBook Air (11 inchi) și mai greu cu doar 225 de grame decât ultima tabletă de la Microsoft, Surface Pro 3. Cu toate acestea, cei de la HP reușesc să înghesuie o rezoluție de 2560 x 1440 într-un display de 12,5 închi. Mai mult, laptopul dispune și de cei mai esențiali conectori, cum ar fi HDMI, USB și MicroSD.

Și pentru a-l apropia cât mai mult de specificațiile unei tablete, laptopul este fanless, adică procesorul nu are nevoie de răcire prin ventilatoare. Mulțumită ultimelor generații de procesoare de la Intel, HP a putut renunța la ventilatoare la acest model. Upgrade-ul este esențial atât pentru consumul de energie, cât și în design, pentru că de cele mai multe ori designerii sunt nevoiți să conceapă grile de ventilație inestetice. Acest salt se datorează în mare parte celor de la Intel, care au creat cea de-a 5-a generație de cipuri, Core M, primele procesoare pentru laptopuri cu răcire pasivă.

Și cei de la Samsung au un laptop chiar mai ușor, cântărește doar 952 de grame, și face parte din aceeași categorie de laptopuri fanless. La fel ca și Elitbook, noul model, ATIV Book 9, beneficiază de tehnologia Intel Core M, vine cu un display de 12 inchi la o rezoluție de 2560 x 1600 și dispune de conectori Micro HDMI și USB 3.0 .

Dell își rezervă și el o bucățica din această nișă cu noul XPS 13 lansat de curând în acest an. Chiar dacă este puțin mai mare și mai greu, asta traducându-se printr-o mărime a display-ului de 13 închi și o greutate de 1 kilogram și 180 de grame, vei rămâne plăcut surprins de el. Asta pentru că în ciuda mărimii, modelul este foarte compact și este confecționat din materiale ușoare, cum ar fi fibra de carbon.

Și la final, ultimul concurent, dar cu siguranță nu cel din urmă, este noul MacBook Air despre care se vorbește în ultima vreme. Se pare că acesta va fi mai ușor decât toate laptopurile din categoria de 11 închi, se așteaptă să fie tot fanles și se va bucura de conectivitatea unei tablete.

Oare Apple va triumfa? Deocamdată informațiile despre noul Mackbook Air sunt la stadiu de zvon. Momentan liderii pe piața ultrabook-urilor rămân Samsung, HP și Dell.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.