Un pensionar din China a construit un cal-robot cu care se poate deplasa

0
1023

Deși foarte mulți pensionari adoptă activități interesante după ce părăsesc forțele de muncă, Su Daocheng, în vârstă de 60 de ani poate spune că are cel mai neobișnuit hobby. Acesta a proiectat și construit un cal robotizat capabil de a transporta o persoană. Robotul are o înălțime de 150 de centimetri, cântărește 250 de kilograme și a fost construit din piese auto recliclate în mai puțin de 2 luni.

Su trăiește în Shiyan, situat în partea de est a provinciei Hubei din China Centrală. Are un spirit de inventator, el fiind mereu atras de mecanică și de lucruri mai puțin obișnuite. În trecut, Su a mai creat un robot și un elicopter conceput pentru a fi utilizat și pe stradă.

De această dată, calul lui alimentat cu benzină a fost inspirat din invențiile Primului Ministru Zhuge Liang al Regatului Shu ce făcea parte din Cele 3 Regate ale Chinei acum 1800 de ani. Printre cele mai renumite invenții ale lui Liang este Muniuliuma, care era o un vehicul pentru teren accidentat, destinat la acea vreme transportului de provizii militare.

Calul lui Su conține un motor refolosit dintr-un cart care pune în acțiune picioarele cu mecanism pe arcuri. Partea frontală a robotului este susținută de 2 roți, picioarele din față fiind doar pentru design, în timp ce picioarele din spate propulsează calul înainte.

Pentru Su, acest proiect este practic doar un hobby, însă mașinăria ar putea avea un impact fantastic, mai ales asupra populației rurale din China. Personificând robotul cu un cal, nu poate decât să avantajeze imaginea acestuia. Dacă stăm să ne gândim bine, în comparație cu folosirea unui cal în agricultura, animalul are nevoie de hrană, atenție, îngriji medicale când este cazul, pe când robotul nu trebuie decât alimentat cu benzină și este gata pentru acțiune.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.