OnePlus va lansa propriul sistem de operare numit OxygenOS

0
1313

OnePlus a anunțat lansarea unui nou sistem de operare bazat pe Android, OxygenOS, care va fi pre-instalat pe următoarele terminale, inclusiv modelul OnePlus Two.

În prezent, actualele modele ale producătorului rulează CyanogenMod, un sistem de operare bazat tot pe Android care se bucură de un succes uriaș. Cu toate acestea, se pare că producătorul chinez nu mai dorește să continue colaborarea cu Cyanogen  din cauza unor neînțelegeri legate de licențierea unui produs în India, ci mai degrabă dorește să pună bazele unui nou sistem de operare personalizat pentru nevoile utilizatorilor săi.

Pentru mulți, știrea că OnePlus va renunța la Cyanogen nu este nouă. Fondatorul sistemului de operare, Steve Kondik, a declarat în urmă cu ceva timp că CyanogenMod ar putea înceta colaborarea cu OnePlus și că acest lucru nu ar afecta utilizatorii modelelor One care cel mai probabil vor primi mult doritul update cu Android 5.0 Lollipop CyanogenMod.

Numele de OxygenOS a fost sugerat de un membru al forumului OnePlus și a fost ales pentru că oxigenul este un element chimic atât de simplu dar în același timp atât de puternic. La fel se dorește ca următorul sistem de operare să fie și el, să se definească prin simplitate dar în același timp să exploateze cât mai eficient resursele dispozitivului.

Informațiile recente nu au o bază prea stabilă, însă OnePlus a promis că ne va dezvălui mai multe detalii pe 12 Februarie, atunci când noi vom reveni cu mai multe detalii.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.