Cyanogen vrea să preia sistemul de operare Android

1
1252

CyanogenMod este unul dintre cele mai populare ROM-uri alternative pentru Android. Numărul de utilizatori se ridică undeva la 8 milioane, iar echipa Cyanogen are planuri ambițioase. Aceștia doresc ca în viitor să elimine Google din peisaj.

În cadrul unui eveniment în San Francisco, Kirt McMaster (CEO Cyanogen) a declarat că dorește să ofere dezvoltatorilor libertatea de a-și integra aplicațiile în Android la un nivel mult mai profund, lucru care în prezent este limitat de Google în versiunile standard.

Google a construit sistemul de operare în așa fel încât numai aplicațiile create de ei să aibă acces la setările și caracteristicile fundamentale ale acestuia, lucru ce a deternimat și nașterea lui Fire OS de la Amazon. Ei bine, McMaster dorește ca această situație să se schimbe în viitorul apropiat.

„Android-ul și iOS-ul de astăzi nu sunt altceva decât niște cochilii pentru serviciile oferite de Google și Apple. Toți ceilalți existăm în aceste carapace fără a avea acces la nivelele fundamentale ale Kernel-ului sistemului de operare.” a adăugat șeful Cyanogen.

Creând o versiune Android într-adevăr independentă poate fi o mare responsabilitate, așa cum și cei de la Amazon au simțit-o pe propria piele. De exemplu, Cyanogen va trebui să creeze propriul magazin pentru aplicații, însă McMaster pare foarte determinat să ofere dezvoltatorilor acces neîngrădit la dispozitive.

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.