MacBook aproape imposibil de reparat

0
730

Apple Inc este o companie americană cu domeniul de activitate axat pe tehnologia computerelor. De-a lungul timpului a câştigat o mare reputaţie ca inovator în industria de înaltă tehnologie, reputaţie pătată cu doar câteva zile în urmă. În ultima perioadă, Apple creează dispozitive din ce în ce mai compacte şi performante în acelaşi timp, dar aceste sisteme devin imposibil de reparat.

Recent a fost lansat un MacBook ce nu poate fi reparat decât de oficialii companiei americane într-un service autorizat. Dacă nu am pune la socoteală nivelul de anduranţă şi faptul că funcţionează timp îndelungat fără o vizită la service, l-am putea cataloga ca obiect de unică folosinţă.

Cei de la iFixit au dezvoltat o pasiune pentru dezasamblarea gadgeturilor nou apărute pe piaţă, însă fără aceast hobby nu am fi conştientizat minusurile pe care noul MacBook le prezintă la interior. Rezultatele obţinute în urma procesului de dezamblare erau previzibile, ele au prezentat interiorul ce pare a fi dintr-o bucată. Bateria este fixată prin lipire în carcasă şi ocupă 80% din aceasta, iar procesorul, memoria RAM şi memoria flash sunt toate integrate în micuţa placă de bază. Dintr-o altă perspectivă, nici contactul cu exteriorul nu este relevant deoarece portul USB-C nu poate fi înlocuit fără riscul alterării unor componente.

Ca o scurtă concluzie, posibilităţile de upgrade în acest caz sunt inexistente. Prin acest recent lansat MacBook, Apple expune căutătorilor de tehnologie o medie între un MacBook Air şi un iPad de ultimă generaţie, ecuaţie vizibilă atât la exteriorul compact cât şi la interiorul imposibil de actualizat.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.