Măreția magazinelor Apple poate fi intenționată?

Majoritatea magazinelor Apple ne oferă senzații similare cu cele din timpul vizitării unor construcții masive străvechi cum ar fi anticele temple sau catedrale ale umanității

0
558

De mii de ani omenirii i-au plăcut sărbătorile, indiferent că acestea se refereau la slăvirea diverselor zeități, la recoltarea culturilor, schimbarea noului an, nașterea pruncilor sau unirea destinelor tinerelor perechi.

Deși lumea modernă a păstrat majoritatea acestor evenimente tradiționale, nu există nici o îndoială că mare parte a acestora și-au pierdut din grandoarea sărbătorilor din trecut.

Astăzi se pot considera evenimente majore, la fel de mult ca și cele tradiționale, noile celebrări ale diverselor festivaluri cu decernări de premii, premierele unor filme mult așteptate sau lansarea noilor modele de iPhone.

3

Investigând popularitatea imensă a celor de la Apple, Atlas Obscura, un website ce dezvăluie cele mai curioase locuri ale Terrei a întrebat-o pe Erica Robles-Anderson, cunoscut profesor de istoria culturii la Universitatea din New York, de ce se aseamănă magazinele Apple din Manhattan cu vechile temple.

”Este fascinant cum magazinele Apple reușesc să utilizeze anticele tehnici arhitectonice ale templelor străvechi în scopul invocării sentimentelor de sacralitate, venerație și comunitate” a recunoscut profesorul Robles-Anderson.

4

Utilizarea ușilor masive, supradimensionate de către constructorii magazinelor Apple, aparent fără motiv, nu face altceva decât să demonstreze accesul într-un spațiu important, acordând o prestanță consistentă acestora încă de la primul contact.

Nu există nici o dovadă că Apple ar fi proiectat intenționat magazinele lor pentru a semăna cu incintele sacre ale templelor dar este foarte limpede că arhitecții magazinelor Apple au folosit aceleași principii de design cu care au fost proiectate în decursul mileniilor cele mai impunătoare clădiri.

1

Pentru o imagine mai amplă despre acest aspect, nu trebuie decât să accesăm website-ul Atlas Obscura, admirând în detaliu arhitectura magazinelor Apple astfel încât vom privi cu alți ochi următoarea noastră vizită în acest loc.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.