Matt Damon, singur pe Marte în „The Martian”

0
692

Matt Damon este actorul perfect pentru rolul din „The Martian”.  Regizorul Ridley Scott, a fost inspirat atunci când s-a gândit să-i atribuie rolul principal în filmul său de factură science-fiction. Ochii de un albastru pătrunzător, statura atletică şi CV-ul său impresionant, au contribuit enorm la distribuirea sa în acest magic film.

Este al doilea an consecutiv când cei de la Hollywood îl trimit pe Matt Damon  în spaţiul extraterestru. Prima dată s-a întâmplat în filmul „Interstellar”, unde apariţia sa a fost destul de modestă, iar acum se poate spune că îşi va demonstra cu succes aptitudinile de supravieţuitor pe celebra planetă Marte. Filmul este o ecranizare a cunoscutului roman al lui Andy Weir, apărut în 2012 cu acelaşi nume, unde echipajul unei nave spaţiale coboară pe planeta Marte pentru ca botanistul Mark Watney jucat de Matt Damon să poată face cercetările ce se impun pe planeta încă nepopulată de omenire.

În urma misiunii, echipajul este prins de o furtună periculoasă, acesta se salvează dar astronautul Mark Watney este considerat mort şi lăsat pe planeta Marte. De aici începe adevărata aventură a personajului principal. Acesta se trezeşte abandonat de echipaj şi încearcă să supravieţuiască cu doar câteva provizii rămase de la nava spaţială. Filmul se bazează pe puterea lui Mark Watney de a face faţă situaţiei în care se găseşte dar şi ingeniozităţii lui de a putea transmite mesaje celor de pe Pământ, pentru ca aceştia să poată reveni să-l recupereze.

Perspectiva realizării unei legături cu Pământul este aproape ireală, dar puterea de supravieţuire este factorul principal dezbătut de film, unde finalul ne va dezvălui lucruri incredibil de frumoase. Premiera filmului a fost programată pentru 25 Noiembrie 2015, iar vizionarea lui se va face în formatul 3D, deja consacrat acestui gen de filme.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.