Microsoft aniversează 25 de ani de la lansarea Windows 3.0

0
500

Windows 3.0, vă spune ceva? Poate că pentru majoritatea tinerilor, Windows 3.0 nu înseamnă nimic, însă pentru cei mai în vârstă, cei care au avut posibilitatea de a experimenta produsele celor de la Microsoft încă de la început, cu siguranţă ştiu ce înseamnă, cum arată şi cât de performant este. Vorbind despre un sistem vechi, un sistem care la vremea sa a făcut ravagii, Windows 3.0 aş putea spune că a reprezentat o nouă generaţie de astfel de platforme.

Sistemul de operare a celor de la Microsoft, mai exact Windows 3.0, a fost primul din serie care a reuşit să fie utilizat la scară largă, fiind de cele mai multe ori preinstalat pe computerele de la acea vreme. Dezvoltatorii Microsoft, se puteau lăuda în anul 1990 cu primul lor sistem de operare pe 256 de culori, singurul care a intrat direct în competiţie cu cel de la Apple. Compania are o istorie destul de vastă, ţinând cont de gama variată de sisteme de operare dezvoltate în anii trecuţi, cum au evoluat şi cum au ajuns astăzi, devenind cei mai cunoscuţi din lume.

z

 

Windows 3.0 nu putea rula pe orice calculator, având cerinţe destul de ridicate pentru performanţele de la acea vreme, mai exact, un procesor 80836, 6-7 MB spaţiu de stocare pe HDD şi inclusiv upgradarea la ultima versiune de MS-DOS, 3.1.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.