Microsoft anunța cerințele de sistem ale viitoarelor telefoane și tablete cu Windows 10

0
517

Microsoft a anunțat că cele mai multe dintre smartphone-urile cu Windows 8.1 vor trece la nouă variantă de windows și anume windows 10, fără a oferi însă mai multe detalii despre viitoarele cerințe hardware. La conferința WinHEC, compania Microsoft a vorbit despre minumul de cerințe necesare pentru ca un smartphone ce folosește Windows să poată rulă Windows 10, iar detaliile sunt interesante atât pentru utilizatorii actuali de Windows Phone cât și pentru cei ce vor devenii utilizatori ai acestui sistem de operare.

În cadrul evenimentului WinHEC, compania Microsoft a spus că telefoanele care au 512 MB ram vor primi windows 10, cerințele minime rămânând la același nivel că și până acum. De asemenea Microsoft a anunțat că memoria necesară va fi de 4GB, adică cea pe care o cere în prezent și Windows Phone 8.1. Utilizatorii ce vor trece la Windows 10 vor avea nevoie obligatoriu de un card pentru update-uri deoarece noul Windows 10 va ocupa mai mult spațiu decât ocupă în prezent Windows Phone 8.1.

Ca și până în prezent rezoluția minima a ecranului este 800 x 480 pixeli. Windows Phone a limitat diagonală la 3.5″, iar Windows 10 va permite și utilizarea unor ecrane de numai 3″. Lucrurile interesante se găsesc însă în partea de sus a spectrului hardware. În acest fel, telefoanele cu Windows 10 vor putea să folosească ecrane cu rezoluții net superioare. Aceste rezoluții vor putea ajunge la 2048 x 1140 pixeli sau chiar 2560 x 2048 pixeli. Compania Microsoft și-a pregătit astfel terenul atât pentru lansarea unor telefoane și tablete mult mai mari, compensându-și astfel dispariția platformei Windows RT pentru procesoare de tip ARM.

În funcție de rezoluție, integratorii vor fi nevoiți să respecte cerințele de memorie RAM. Modelele de smartphone cu ecran de tip WVGA și FWVGA au nevoie de 512 MB RAM și cele cu ecran qHD și WXGA au nevoie de 1GB de memorie RAM. În schimb modelele de telefoane cu ecran Full HD vor avea nevoie chiar de 2GB ram. Noile rezoluții consumă mai mult din puterea hardware a terminalului ce va rula Windows 10. Terminalele ce vor folosi 2048 x 1140 pixeli sau 2560 x 1600 vor necesita 3GB RAM iar cele de top ce vor avea rezoluția maximă 2560 x 2048 vor necesita 4GB memorie ram.

 

Gama de telefoane cu hardware compatibile a fost extinsă cu modelul QualComm Snapdragon 810, dar și cu modelul cu șase nuclee Snapdragon 808, cu modelul octa-core Snapdragon 615 și cu modelele Snapdragon 210 și Snapdragon 208. Înafară de telefoanele cu procesoare Qualcomm, telefoanele cu Windows 10 vor putea folosi și Intel Atom X3. Uitându-ne către tablete, acestea vor fi compatibile cu procesoarele Atom din generația Cherry Trail.

În cazul tabletelor, laptopurilor și sistemelor ce rulează pe 32 biți (x86) nu există foarte multe de spus. Windows 10 va necesita, după spusele Microsoft minim 1GB de memorie ram și minim 16GB disponibili ca stocare internă. În cazul verisunii pe 64 biți (x64) va fi nevoie de 2GB memorie Ram și minim 20GB spațiu de stocare.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.