Noul Samsung Galaxy A5

0
1204

Telefoanele mobile Samsung au fost criticate de oamneni de-a lungul timpului datorită carcaselor realizate în special din plastic. Cu toate acestea, vânzările Samsung nu au fost afectate într-un mod negativ și compania a urcat pe locul întâi între producătorii de smartphone-uri din lume. În ultima vreme telefoanele Samsung au ajuns să includă în construcţia lor materiale de calitate înaltă. Primele dispozitive care au venit cu această schimbare au fost Samsung Galaxy Note 4, Note Edge și Alpha care au venit cu o ramă metalică în jurul carcasei. De curând putem vedea că a apărut a doua generatie de telefoane Samsung făcute din aluminiu. Aceste dispozitive aparțin gamei Galaxy, printre care se număra și noul Galaxy A5.

În momentul de față Samsung experimentează designul metalic, acest lucru observându-se prin faptul că în șase luni a lansat trei tipuri diferite de carcase metalice, printre care carcasă cu ramă metalică şi capac din plastic pe spate precum și noul design cu ramă metalică rontunjita, ce apare la modelul Galaxy S6. Pe lângă acestea mai avem și designul intermediar pe care îl putem observa la noul Samsung Galaxy A5. Acesta are unghiuri ascuțite,  margini șlefuite ca pe Galaxy Note 4 dar are partea metalică până pe spatele telefonului.

În acest fel descoperim un design din aluminiu pe care nu-l vedem la nici o altă gamă de dispozitive a companiei. Samsung Galaxy A5, împreună cu A3 și A7 este unul dintre cele mai solide telefoane de la Samsung. Deoarece nu mai avem de-a face cu un capac pe spatele telfonului, accesul laa la cartela nano-SIM și cardul microSD se face pe partea laterală.

Noul Galaxy A5 este un telefon simplu și elegant ce nu oferă multe elemente pe marginile lui. Avem tastele de volum pe partea stânga, butonul de power in partrea dreaptă, mufa microUSB și jack-ul în partea de jos. Pe spatele telefonului găsim o cameră foto de 13 megapixeli poziționată central cu un blitz LED și un difuzor.

Partea din față a telefonului nu aduce mari modificări designului consacrat al telefoanelor Samsung. Aici găsim un display din sticlă Gorilla Glass 4 pe care găsim un difuzor și o cameră secundară în partea dreaptă, senzorii de proximitate și lumina ambientală, butoanele Back, Home și Recent. Ca și în cazul altor telefoane Samsung din gama Galaxy, butonul Home este fizic, are formă ovală, iar butoanele Back și Recent sunt capacitive și luminate în culoare albă atunci când folosim telefonul.

Deși Galaxy A5 are un display de 5”, telefonul nu pare să fie unul atât de mare. Designul și textura caucuicata de pe spate oferă o utilizare confortabilă, iar faptul că telefonul măsoară 6,7 mm grosime aduce un plus de confort și eleganță. Cei ce au folosit până acum smartphone-uri de la Samsung se vor simți foarte satisfăcuți utilizând Galaxy A5, astfel în cât toate butoanele sunt poziționate lafel ca și în cazul altor telefoane din gama Galaxy. Telefonul poate fi folosit lafel de comod atât cu mâna dreaptă cât și cu mâna stânga. Deși are un display de 5”, toate funcțiile sale pot fi îndeplinite cu o singură mână. Singură problemă apare atunci când dorești să scrii ceva, când utilizarea ambelor mâini este absolut necesară.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.