Microsoft te plătește dacă poți „sparge” Project Spartan

1
581

Project Spartan, noul browser conceput de Microsoft, cel care o să inlocuieasca Internet Explorer, va fi lansat deodată cu Windows 10. Fiindcă niciun software nu este ideal, Microsoft te plătește dacă găsești probleme în noul lor browser.

Browserul nou, Project Spartan, este încă în stadiul de testare, iar tu îl poți face mai bun pentru că nu este încă perfect. Cei de la Microsoft au dat startul „vânătoarei” de vulnerabilități și recompesensele sunt substanțiale, fiind de câteva zeci de mii de dolari. Cea mai mare recompensa este de 15.000 de dolari și poate fi dobândită de cei care pot „sparge” Project Spartan și identifică problemele de securitate și stabilitate.

Desigur că premiul o să crească dacă un hacker mai priceput poate descoperi mai multe vulnerabilități în proiectul „Project Spartan”. Cu toate acestea, ceea ce compania Microsoft a lansat, nu este o premieră în industria software. Ultima știre despre acest tip de eveniment a fost cu ceva timp în urmă când un chinez a putut să descopere numeroase slăbiciuni în browserele pe care le folosim zi de zi. Numele chinezului este JungHoon Lee, iar el a reușit să câștige 225.000 de dolari, dezvăluind bug-uri în Internet Explorer 11, Safari, Chrome și Opera. În total, chinezul a câștigat peste 555.000 de dolari. Cine știe, poate și de data aceasta, chinezul va reuși să descopere vulnerabilități în cea de-a doua încerca a Microsoft.

Dacă vrei să îți încerci norocul, campania pornită de Microsoft se desfășoară între 22 aprilie și 22 iunie. Premiile încep de la 500 de dolari și ajung până la 15.000 de dolari. Jos ai o imagine per ansamblu cu toate cerințele și prețurile.

 

Recompense

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.