Tehnologia uBeam de încărcare wireless prin ultrasunete este pe punctul de a fi finanțată

0
466

Încărcarea wireless de care dispunem în prezent nu este tocmai wireless în adevăratul sens al cuvântului. Pentru a fi realizată, telefoanele trebuie așezate deasupra unui pad, acest lucru face imposibilă utilizarea device-ului și deplasarea lui pe durata încărcării. Singurul avantaj constă în lipsa unui cablu în plus de care să te împiedici prin casă.

uBeam este o companie care a reușit să de dezvolte o tehnologie de încărcare cu adevărat wireless bazată pe ultrasunete. Primul prototip uBeam nu a fost prea impresionant, având forma unei cutii mari neportabile, acesta nu era capabil să distribuie prea multă energie în jur. Acum însă, compania a reșit să construiască un prototip mult mai eficient care pare a fi soluția mult așteptată de cei care s-au săturat de metodele de încărcare clasice.

Vestea bună e că mai multe branduri se luptă pentru oportunitatea de a investi în această companie în speranța de a obține un contract de exclusivitate. Se speculează că Starbucks, o companie care deja oferă încărcare wireless în unele locații, ar fi pe punctul de a încheia un contract cu uBeam.

Printre alți potențiali parteneri se numără compania aeriană Virgin, hotelurile Starwood și anumite lanțuri de magazine fast food. S-a vorbit chiar de o eventuală colaborare cu Apple și Samsung.

Pentru cei care se întreabă cum funcționează uBeam, ei bine, tehnologia se bazează pe un sistem de transducție al ultrasunetelor menit să ajute device-urile să primească energie. Acest lucru este posibil cu ajutorul unui transmițător care preia curentul din priză și îl convertește în unde sonore ultrasonice, aceste unde se deplasează mai apoi spre un receptor aparținând device-ului menit să fie încărcat.

Compania declară că viteza de încărcare este similară cu cea întâlnită la încărcarea prin fir iar utilizatorii nu ar trebui să își facă griji în privința siguranței. Cu toate acestea, mulți cred că utilizarea acestei tehnologii pe termen lung ar putea avea efecte negative asupra sănătății.

Se speculează că receptoarele uBeam vor avea un preț aproximativ de 50 de dolari.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.