Primul transplant de cap din istorie – doar o mare farsă?

0
773

În urmă cu ceva timp anunţam pe site despre planul foarte ambiţios al medicului neurochirurg italian Sergio Canavero de a reuşi primul transplant de cap din istorie. Cam totul părea să fie pus la punct: exista finanţare, o echipă de doctori capabili şi un voluntar care dispunea de curajul enorm de a se supune operaţiei.

Cu toate acestea, Kotaku UK a publicat recent informaţia cum că totul ar fi defapt o mare farsă, aducând şi argumente serioase în această privinţă. Se pare că fotografia care îl înfăţişează pe Sergio Cannavero cu un cap într-o farfurie, ar fi defapt un mic ajutor grafic făcut de către medicul italian pentru jocul video Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Argumentele celor de la Kotaku UK:

– o postare făcuta pe un forum de jocuri video arată asemănarea foarte mare dintre Canavero şi un personaj dintr-un joc:

canavero_asemanari

– voluntarul rus în vârstă de 30 de ani despre care se presupune că s-a oferit pentru transplantul de cap, este un artist CG şi totodată supraveghetor pentru dezvoltarea jocurilor video.

– Canavero a ţinut în Cipru un discurs privind transplantul de cap, acolo unde are loc scena spitalului din Metal Gear Solid 5.

– proiectul transplantului de cap este numit şi Heaven, aceasta fiind şi o aluzie la răufăcătorii din seria Metal Gear Solid.

Ideea cum că Canavero s-ar fi implicat defapt într-un simplu joc este întărită de Hideo Kojima care a pus bazele lui Metal Gear Solid, acesta din urmă declarând în 2010 că a recrutat o persoană foarte importantă care să-i servească drept aliat pentru crearea unui joc video, acest proiect fiind unul vital în vederea continuării carierei japonezului.

Doctorul Canavero a declarat pentru Kutaku UK că nu a auzit niciodată de Hideo Kojima şi că nu înţelege de ce a fost folosit drept şablon pentru personajul din jocul video fără să i se ceară permisiunea.

În linii mari, Sergio Canavero e un doctor adevărat care a ajuns la o înţelegere cu Kojima prin care el şi Spiridonov promovează posibila operaţie de cap, astfel fiind promovat şi jocul video.

 

Citeste si http://touchnews.ro/se-planuieste-primul-transplant-de-cap-din-istorie/

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.