Microsoft vrea să cucerească Android

0
505

Cei de la Microsoft vor să-şi extindă cât mai mult dominaţia după ce a devenit o certitudine faptul că Samsung Galaxy S6 va avea câteva aplicaţii preinstalate de la firma americană care în acest moment deţine titlul de cea mai mare firmă producătoare de software de pe planetă. Microsoft plănuieşte acum să cucerească Android prin instalarea de aplicaţii pe platformele custom precum CyanogenMod.

Deşi Cyanogen infirmă informaţiile cum că Microsoft va instala aplicaţii pe telefoanele sale, e sigur că totuşi va exista un parteneriat prin care firma americană va contribui cu aplicaţii şi servicii pentru sistemul de operare.  Bing, Skype, OneDrive, OneNote, Outlook și Microsoft Office vor fi integrate în Cyanogen și distribuite pe telefoanele sale.

Şi gigantul Google a dorit să cumpere brandul Cyanogen, însă nimic nu s-a materializat deşi corporaţia americană a oferit nu mai puţin de un miliard de dolari. Probabil că un argument bun al refuzului celor de la Cyanogen este constituit de faptul că aceştia s-au arătat deranjaţi de faptul că Google îşi impune propriile aplicaţii pe Android.

Satya Nadella, directorul Microsoft, după ce a preluat funcția a confirmat că Microsoft doreşte să se extindă pe cât mai multe platforme cu putinţă, în această privinţă ducând o strategie gen cloud first, mobile first. De asemenea, oficiali ai Microsoft au anunțat recent că Samsung va prelua Office, Skype și OneDrive pe tabletele cu Android, undeva în prima jumătate a anului.

Microsoft a cochetat deja cu multe aplicaţii pe Android prin care încearca să înlăture utilizatorii de la serviciile oferite de Google.

Kirt McMaster, oficial al Cyanogen, întăreşte ideea unei colaborări cu Microsoft declarând că oameni de pe tot mapamondul folosesc sistemul de operare de la Cyanogen şi cele mai răspândite servicii de la Microsoft pentru a se conecta cu lucrurile care înseamnă cel mai mult pentru ei atunci când folosesc un telefon mobil.

Cyanogenmod, de obicei abreviat CM, este un sistem de operare pentru smartphone-uri şi tablete lansat în 2014 şi bazat pe sistemul Android.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.