Misfit face un upgrade dispozitivului wearable Flash

1
841

Potrivit estimărilor analiștilor companiei IDC (International Data Corporation) anul 2015 va cunoaște o creștere a vânzării dispozitivelor wearable cu 133,4% față de anul trecut. Mai exact de la 19,6 milioane de dispozitive wearable comercializate în 2014, sfârșitul anului în curs va contoriza 45,7 milioane de unități iar prognoza pentru 2019 este evaluată la peste 126 de milioane de asemenea produse.

Din cele cinci categorii de dispozitive wearable (pentru încheietura mâinii, pentru ochi, pentru urechi, modulare sau pentru îmbrăcăminte), cel mai des folosite (aproximativ 90%) sunt ceasurile și brățările care fac parte din prima categorie, pentru încheietura mâinii (wristwear).

Misfit Wearables a fost înființată exact în 2011, anul decesului marelui Steve Jobs, numele companiei (misfit = inadaptat) fiind considerat un tribut adus acestuia de către fondatorii săi Sonny Vu, John Sculley și Sridhar Lyengar. Compania a avut succes încă de la primul dispozitiv wearable produs denumit Shine, gadget care a strâns de la lansarea sa din 2012 până la sfârșitul lui 2013 un profit consistent de peste 15 milioane de dolari.

2

Shine, primul dispozitiv wearable de la Misfit monitorizează activitățile fizice zilnice cum ar fi mersul pe jos, pe bicicletă, alergarea sau înotul, ajutând chiar la înregistrarea timpului de odihnă și ținerea unui jurnal al alimentației, toate aceste funcționalități făcându-l necesar oricărui practicant al sportului în general și a fitness-ului în particular.

Recent, compania Misfit a anunțat integrarea ultimului dispozitiv wearable produs de ea denumit Flash cu serviciul IFTTT, un serviciu ce permite automatizarea tuturor acțiunilor de pe Internet. In urma acestei integrări, dispozitivul wearable Flash cu o dublă sau triplă atingere va putea declanșa felurite acțiuni bazate pe Internet, preluând rolul unei telecomenzi. In acest fel vei putea controla de la distanță becurile, aparatul de aer condiționat sau sistemele de închidere-deschidere ale ușilor și ferestrelor casei tale.

3

Pe lângă sprijinul IFTTT, Misfit va colabora și cu Logitech Harmony astfel încât utilizatorii vor putea activa sau dezactiva centrele de divertisment de la propriul domiciliu printr-o simplă atingere. Aceste colaborări ale companiei Misfit nu înseamnă că a renunțat la domeniul fitness, compania lansând recent un website pentru urmărirea datelor de fitness și extinzând suportul său pentru utilizatorii Apple HealthKit, permițându-le să includă în afara contorizării pașilor și date despre somnul și greutatea lor.

Acest pas înainte făcut de compania Misfit va crește substanțial numărul dispozitivelor wearable vândute, chiar dacă acestea nu sunt cele mai luxoase ele sunt mai ieftine, în plus micuța baterie tip monedă ce le alimentează se înlocuiește după șase luni. Sunt sigur că ”inadaptații” de la Misfit nu se vor opri aici.

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.