Motocicleta electrică Bolt, un mod de deplasare ecologic și performant

0
722

Bolt Motorbikes este o companie din San Francisco care produce motociclete electrice. Acestea sunt construite artizanal, într-un garaj destul de mic, la marginea orașului și funcționează pe baza aceluiași tip de baterii litiu-ion utilizate de Tesla Motors (companie care produce atât mașini cât și motociclete electrice dar și baterii).

Încă din tinerețe, cofondatorul companiei, Nathan Jauvtis asambla și conducea motociclete și biciclete, dar cel mai mult îi surâdea ideea de ași construi propria motocicletă, una care să fie ușor de întreținut și condus. Bolt a luat ființă în garajul său cu nu foarte mult timp în urmă și recent a început să primească comenzi pentru aceste vehicule în valoare de cinci mii de dolari. Prețul pare puțin cam piperat, luând în considerare faptul că o motocicletă Vespa nou nouță se vinde cu mai puțin dar motocicletele lui Jauvtis vin cu câteva inovații tehnologice care le diferențiază de restul.

BoltApp-NavigationBolt M-1 a fost prima motocicletă a seriei. Nu are cheie de contact și poate fi pornită introducând în schimb o parolă, inclusiv de pe smartphone. Aplicația Bolt poate localiza vehiculul, în cazul unor evenimente neplăcute (furt, spre exemplu). Părinții vor fi mai liniștiți de asemenea, unele controale ale aplicației permițându-le să seteze o limită de viteză și astfel să țină în frâu pornirile rebele ale adolescenților. M-1 are în dotare și un port USB pentru conectarea smartphone-ului în timpul deplasării. Motocicletele Bolt au două moduri de pilotaj, în funcție de cât de multă energie doriți să utilizați. Modul Economy va accelera până la 20 mph, în timp ce modul Sport are puțin mai multă putere încă de la început, atingând turații de 40 mph. În modul Economy puteți parcurge o distanță de 50 de mile (80,64 km), cu o singură încărcare iar în modul sport 35 de mile (56,32 km), dacă păstrați o medie a turațiilor de 35 mph.

pc1Din punct de vedere tehnic, Bolt este clasificată drept bicicletă așa că vă puteți deplasa pe pista pentru biciclete și o puteți imobiliza într-un rastel. În plus, nu aveți nevoie de permis de conducere.
Cei care locuiesc în apartamente și nu au posibilitatea de a încărca bateria în altă parte, o pot face în confortul propriei case, bateria fiind demontabilă. Dacă vă place să pedalați, trebuia să știți că și acesta este un mod prin care puteți încărca bateria. Din categoria „ Întrebări frecvente” de pe site-ul Bolt Motorbikes, aflăm că timpul necesar pentru încărcarea bateriei este de 90 de minute.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.