NASA investește 1.100 milioane de dolari într-un proiect nou!

0
673

Agenția americană cunoscută sub numele de NASA, lansează în spațiu o rachetă pentru a studia câmpul magnetic al Pământului cu alte corpuri cerești, inclusiv soarele. Lansarea s-a produs 23.44 (03.44 GMT, vineri), la baza Cape Canaveral, din Florida.

În număr de 4, observatoarele spațiale care alcătuiesc un sistem Magnetospheric Multiscale (MMS), au fost trimise alături de o rachetă Atlas V. Misiunea are un termen de 2 ani, timp în care sistemul va trimite date către pamând, dar, nu este exclus de a prelungi durata proiectului.

Acest proiect va analiza câmpul magnetic al pământului cu cel al soarelui și vor aduce un strop de ”lumina” în modul cum se conectează și deconectează câmpurile magnetice din univers.

Traseul va fi parcurs de patru nave care vor avansa la o distanță de 10 km una față de cealaltă pentru a obține o vedere tridimensională. Fiecare satelit are o greutate de 1250 de kg și deține senzori cu capacitate mare care să le permită să facă măsurători de o sută de ori mai repede decât era posibil până acum.

Cum vi se pare aceste articol? Considerati ca este unul util ?

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.