Radeon R9 390X, 8gb de memorie!

0
671

Echipa celor de la AMD prezintă următorul model de placă video, Radeon R9, care va avea nu mai puțin de 8 gb memorie!

Potrivit acestora modelul urmează să fie lansat pe piață în prima jumătate a acestui an, iar performanța va fii cu peste 30% mai ridicată decât modelele curente. Bineînțeles că și prețul va fii destul de ridicat (undeva pe la 700 de dolari), însă cred că raportul calitate/preț este unul rezonabil pentru persoanele care chiar doresc această placă video.

Totodată cei de la AMD susțin că noua placă va consuma mult mai puțin curent electric pe o lățime de bandă destul de impresionantă în funcție de cantitatea chip-urilor folosite.

Probabil lucrul pe care îl urăsc cel mai mult la această placă este sistemul de răcire: pasiv. Asta înseamnă că va fi răcită pe bază de lichid, deci cel mai probabil se va situa în intervale de temperatură destul de ridicate, overclocking-ul devenind destul de riscant, cu toate că nu vor exista probleme cu zgomotul.

Lățimea de bandă a magistralei este de 4096-biți, lățimea de bandă este de 640 GB/s. Interfața este PCI-Express 3.0 x16, iar puterea cerută este 300w.

Bineînțeles că la o așa placă video va fi nevoie și de un sistem care să suporte cerințele impuse de GPU. Asta presupune în primul rând o sursă pe măsură, și pentru a fi utilizată la performanță maximă și un procesor de ultimă generație.

Odată cu apariția, cel mai probabil această placă se va asocia și cu ultimele producții de jocuri în încercarea de a câștiga tot mai mult din piața actuală, și cel mai probabil vor reuși să domine chiar pe bună dreptate dacă se ridica la măsura așteptărilor.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.