Nike va veni pe piaţă cu încălţăminte inspirată din filmul „Back to the Future”

0
509

Nike vrea să vină pe piaţă cu o pereche de încălţări bazate pe tehnologie. Aceştia vor să integreze un sistem prin care şireturile să se lege singure, astfel încât oamenii să beneficieze de un plus din punct de vedere a eficienţei atunci când se grăbesc să plece la serviciu.

Data de 21 Octombrie 2015 a însemnat un pas important pentru filmul „Back to the future”, întrucât Mart McFly şi Doc Brown au ajuns în sfârşit în viitor. Filmul a venit cu o grămadă de surprize, hoverboard-ul şi jacheta care se poate usca singură fiind unele dintre cele mai interesante. Cu toate acestea, în filmul din 1989 realizat de Robert Zemeckis, ni se prezentau o pereche de încălţăminte cu şireturi ce se pot lega singure. Cei de la Nike au fost cu adevărat impresionați de film şi iată că acum vor să dezvolte o astfel de tehnologie, încât să nu mai pierdem timpul legându-ne la şireturi.

Publicată de TouchNews.ro pe Joi, 22 octombrie 2015

Se pare că nu este pentru prima dată când se încearcă crearea unor astfel de încălţări, întrucât în anul 2011 au fost lansate câteva astfel de modele şi comercializate la sume de aproximativ 6.000 de dolari, conform DigitalTrends. Cu toate că modelul lansat în anul 2011 arăta la fel ca cel din film, se pare că nu avea posibilitatea de a li se lega şireturile singure. După mai bine de câţiva ani de negocieri, cei de la Nike au primit in sfârșit patentul în anul 2013, urmând ca până în 2016 produsul să apară pe piaţă.

Publicată de TouchNews.ro pe Joi, 22 octombrie 2015

Actorul principal din Back to the Future, Michael J. Fox a publicat prin intermediul Twitter o fotografie în care putem vedea cum arată noua tehnologie şi inclusiv încălţămintea. Michael s-a gândit la o alternativă extrem de bună cu banii încasaţi de pe urma vânzării încălţămintei, mai exact să îi doneze către organizația caritabilă Fox, care de altfel are rolul de a investi în combaterea bolii Parkinson. Cei de la Nike au menţionat că tehnologia folosită de ei este încă la început, în pragul de dezvoltare, urmând ca peste ceva timp să fie prezentă în tot mai multe sectoare de producţie.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.