Norvegia este singura țară din lume în care pirateria a scăzut enorm

0
961

În ultimii ani pirateria globală a evoluat enorm, tot mai mulți utilizatori sunt interesați să descarce fișiere pirat, întocmai pentru că cele originale sunt cu bani. De cele mai multe ori pirateria este văzută precum un lucru rău, dar nu în totalitate. Majoritatea celor care au un calculator știu ce însemnă să fii pirat, știu ce înseamnă să descarci un fișier piratat și să îl folosești în interesul tău. Da, piratul este acela care urcă gratuit conținutul ce trebuia să fie cu bani , cei care îl downloadează sunt mai puțin afectați dacă îl folosesc în interes personal. Eu personal, știu ce înseamnă pirateria și știu cât de mult îi deranjează pe cei ce produc conținutul pe care noi îl descărcăm, dar de multe ori e bine să fie și o parte mai neagră a internetului, chiar dacă piratăm nu suntem oamenii cei mai răi de pe planetă, doar avem nevoie de acces la un anumit tip de conținut mult mai rapid.
În Norvegia spre exemplu pirateria a început să scadă enorm în ultimii ani. Chiar dacă acum 6 ani Norvegia era una dintre țările cu cel mai mare număr de pirați din lume iată că acum s-a ajuns să se aprecieze mai mult conținutul original. Streaming-ul stă la baza opririi pirateriei, așa s-au gândit ei, mai bine vezi un film sau asculți muzică direct pe internet decât să îl descarci la tine în calculator.

Studiourile de producție video și muzică din Statele Unite ale Americii sunt cele mai vizate și cele mai supărate pe piraterie. Din cauza existenței pirateriei s-au pierdut milioane de dolari, bani ce ar fi putut fi investiți în crearea unor alte noi producții video sau audio.

Personal consider că pirateria nu este un lucru tocmai bun, dar ne folosim de el, trebuie să încurajăm și creatorii de conținut, să le oferim fonduri pentru investiții.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.