Noua cameră Leica fără probleme

0
516

Compromisul era cuvântul de bază la multe camere de fotografiat Leica. Probleme de focalizare în modul auto, expunerea automată sau conexiunea Wi-Fi ar fi câteva din compromisurile făcute de marea companie de camere foto. La prețuri destul de ridicate, calitatea imaginilor realizate cu anumite camere Leica, lasă de dorit. Dar, cu toate aceste probleme, există utilizatori devotați firmei ce nu ar da un aparat de fotografiat Leica pentru nici un altul. Aceștia se pot bucura, Leica oferă camera compactă ideală, cu o calitate a imaginii îmbunătățită. Utilizatorii vor avea parte de aceeași experiență ce o ofereau camerele clasice Leica.

Noua cameră Leica Q vine cu un obiectiv fix și un sensor CMOS de 24 megapixeli. Se aseamănă cu Sony RX1, dar este o cameră mai nouă și deține un soft actualizat. La prețul de 4.250 de dolari, noua cameră Leica poate fi achiziționată din orice punct al lumii.

Diferit față de fratele mai bătrân Leica T care era realizat dintr-o singură piesă de aluminiu, Leica Q este făcut din piese diferite de magneziu și aluminiu.

Diafragma f/1.7 și obiectivul fix de 28 mm cu stabilizator de imagine, fac din noua cameră Leica Q visul oricărui fotograf.

Diafragma, focalizarea și timpul de expunere, se pot modifica de pe obiectiv, asemeni multor camera foto clasice. Controlul clarității imaginii și expunerii, folosită în modul manual sau automat, fac diferența între seria M și noul Leica Q.

Existența butoanelor ISO, a altor două funcții precum și a ecranului tactil fac din modelul Q o camera mult mai ușor de utilizat. Aparatul poate fi folosit cu ajutorul ecranului tactil, sau oprind activitatea ecranului tactil folosind butoanele pentru diversele funcții ale camerei.

Visul fotografilor este reprezentat de obiectivul camerei Leica Q

Leica ne spune că noua cameră Q deține cea mai rapidă funcție de focalizare automată, un procesor de ultimă generație în comparație cu orice altă cameră compactă. Sensibilitatea la lumină cuprinde valori între 100 și 50.000, format al imaginii JPEG sau RAW și o valoare de 1080p a funcției video, toate acestea fac din camera Leica una din cele mai reușite camere compacte.

“ Camera Leica Q oferă o experiență destul de distractivă, rapidă și simplu de utilizat, un autofocus de excepție, mult mai performant decât Sony RX1.” declara unul dintre primii utilizatori ai aparatului.

Mai mare față de Sony RX1, Leica Q pune la dispoziție utilizatorilor un stabilizator de imagine mult mai performant.

Unghiul de câmp deschis, datorat lentilelor, fac ideală folosirea aparatului în fotografia de arhitectură și peisaj. Mulți fotografi ar prefera un obiectiv de 35 mm, dar Leica Q oferă obiectivul de 28mm perfect fotografierii wide.

Un zoom digital schimbă cei 28mm în 35mm și 50mm, camera având și funcția de decupare a imaginii după ce aceasta a fost realizată.

Mulți se intreabă cum se realizează în fotografie zona de clar și neclar, acel blur în unele fotografii. Valoarea diafragmei ne dă zona de clar, iar Leica Q deține un senzor și o valoare a diafragmei de 2.8 ce ne pot ajuta la realizarea unei fotografii reușite, separând subiectul clar de restul fotografiei blur.

Minusuri ale camerei ar fi subexpunerea imaginilor și balansul de alb folosit la iluminarea incandescentă, aceasta dând spre o lumină caldă. Am putea spune că aceasta este o problema ce o au în comun majoritatea camerelor. Ambele probleme devin insesizabile în momentul în care se realizează fotografierea în modul RAW sau prin procesarea imaginilor.

Aspectul compact și calitatea imaginii performante fac din camera Leica Q o cameră digitală modernă ce iși va găsi cumpărători în rândul iubitorilor de artă fotografică.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.