Smartwatch-ul modular vrea să țină pasul cu Proiectul Ara

0
599

Până la apariția dispozitivelor wearable, în special a smartwatch-urilor, moda și tehnologia erau două domenii absolut paralele dar după succesul obținut de Apple Watch, mai ales versiunea de lux Watch Edition, se pare că intervenția tehnologiei în modă va avea un succes nebănuit de nimeni acum câțiva ani.

Preferințele consumatorilor de smartwatch-uri diferă de la om la om, unii doresc atrăgătoarele modele elegante, netede, cu colțurile fin curbate iar alții preferă modelele mai realiste care au Wi-Fi, LTE, cu alte cuvinte toate capabilitățile unui smartphone. Din acest punct de vedere, conform limitelor actualei tehnologii, primele smartwatch-uri  se consideră a fi în faza incipientă a dezvoltării lor.

Ce s-ar întâmpla dacă am avea posibilitatea să putem utiliza același smartwatch atât în activitățile de zi cu zi, cât și în cazul unor evenimente speciale sub forma unui elegant și superb smartwatch de colecție?

2

Imposibil veți spune, va trebui să avem două smartwatch-uri, unul de uzură și celălalt pentru momentele în care suntem obligați să fim eleganți din pantofi până-n frizură (sau coafură după caz). Nu, nu e deloc imposibil, Block Wearables este un startup britanic ce poate confirma acest lucru.

Inspirându-se din Proiectul Ara destinat smartphone-urilor modulare, acest startup a creat prototipul unui smartwatch modular a cărui imagine, suplimente sau performanțe le putem schimba lejer prin simpla înlocuire a modulelor sale.

3

Deși cei de la Block Wearables au anunțat încă de anul trecut lansarea la începutul anului în curs a smartwatch-ului modular, iată că a trecut aproape jumătate din an și acest lucru nu s-a întâmplat. Justificarea startup-ului a venit imediat, colaborarea cu Qualcomm pentru producerea procesorului, găsirea unui producător dispus să asigure producția în masă a suportului de bază al smartwatch-ului, plus restul componentelor modulare este un lucru de durată, estimările inițiale dovedindu-se eronate.

In ciuda dificultăților cu care s-a confruntat, curajosul proiect al celor de la Block Wearables a început să se contureze, noul smartwatch modular fiind echipat deja cu un procesor Snapdragon 400, având sistemul de operare Android 5.0 Lollipop și venind cu un design imprimat de brand-ul local de lux Tateossian.

Co-fondatorul companiei Block Wearables, Alireza Tahmasebzadeh se așteaptă să înceapă comercializarea acestor smartwatch-uri la 7-8 luni după terminarea strângerii fondurilor pentru acest proiect. Prețul estimat va fi de 120 dolari pentru corpul de bază al smartwatch-ului și între 20-40 dolari pentru fiecare dintre diversele module ce pot fi atașate.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.