Noua mașină electrică de la Porsche se încarcă mai rapid decât un smartphone

Încarci 15 minute şi conduci aproape 400 de kilometri

0
572

Cu ceva timp în urmă, Qualcomm a anunțat pentru telefoane un sistem de reîncărcare a bateriei până la 80% în doar 35 de minute. Dacă asta ți se pare spectaculos, cu siguranță te va da pe spate sistemul cu care este echipat noul Mission E de la Porsche.

Mașina electrică reușește să-și încarce bateria la o capacitate de 80% în doar 15 minute. Asta datorită sistemului care operează la o tensiune mult mai mare , 800 de volți mai exact, fiind de aproape 4 ori mai mare decât cea pe care o avem la prizele din locuințele noastre.

Livrând o capacitate de 80% în 15 minute, este mai eficientă decât încărcătoarele pentru telefoane, ba chiar și decât Supercharger-ul de la Tesla. Mașina lui Elon Musk este capabilă de o reîncărcare de până la 80% în 40 de minute.

În doar 15 minute de încărcare a bateriei, Mission E reușește să acumuleze o autonomie de 398 de kilometri, pe când un Supercharger are nevoie de aproape 70 de minute să livreze o astfel de putere Modelului S de la Tesla.

Mission E a rămas un Porsche cu toate caracteristicile specifice care l-au consacrat în cei peste 80 de ani de existență. Nu este doar prietenos cu natura, ci oferă și o putere fantastică. Cele două motoare electrice capabile să genereze 600 CP propulsează mașina de la 0 la 100 kmph în mai puțin de 3,5 secunde, parcurcand o tură a circuitului Nürburgring din Germania în doar 8 minute.

Deși Mission E este doar un concept în momentul de față, indiciile arată că cei de la Porsche vor scoate în curând pe străzi bolidul prietenos cu mediul, ramând doar să fie anunțată data lansării.

https://www.youtube.com/watch?v=WejdR9CSuDY

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.