Noul Apple TV va fi prezentat în iunie

0
971

De ani de zile Apple și-a exprimat interesul în a îmbunătății experiența pe care televiziunea ne-o oferă, descriind-o ca fiind “antică” și “plictisitoare”. Acum, în sfârșit compania a decis să facă pasi în această privință.

Serviciul de abonament TV prin internet pe care Apple încearcă să îl facă posibil încă din 2009 pare acum că va fi pus în practică. De asemenea, surse familiare cu planurile companiei indică faptul că în sfârșit va fi lansat pe piață un succesor pentru vechiul Apple TV, un receptor multimedia care nu a beneficiat de nici un fel de upgrade de ceva vreme. Apple intenționează să prezinte device-ul împreună cu un mult aștept App Store în cadrul World Wide Developers Conference care va avea loc în luna iunie a acestui an.

Surse confirmă că a patra generație Apple TV va beneficia de schimbări și îmbunătățiri inovatoare menite să pună în practică viziunea despre televiziune pe care cei de la Apple o au și să ridice ștafeta în rândul companiilor concurente care produc device-uri de acest fel precum Amazon sau Roku. Noul Apple TV nu va fi doar capabil să îmbunătățească experiența televiziunii ci va transforma întregul living room într-o cameră a viitorului beneficiind de o multitudine de alte servicii, de la muzică până la aplicații. Se încearcă tot mai mult automatizarea locuinței cu scopul de al face pe utilizator să depună cât mai puțin efort atunci când vrea să se bucure de a aceste servicii.

Apple TV
Cât despre specificațiile noului Apple box, ne putem aștepta să aibă tot ce e nevoie pentru a face viața mai ușoară utilizatorului: App Store, comenzi vocale Siri, un procesor puternic A8, o îmbunătățire notabilă a spațiului de stocare menită să suporte aplicațiile, mult peste 8GB cât are modelul curent și un sistem de operare nou. Pe lângă toate acestea, device-ul va avea cel mai probabil și o telecomandă nouă.

Încă nu se știu informații despre preț însă ne putem aștepta ca noul Apple TV să fie substanțial mai scump decât predecesorul lui care momentan costă între 69 și 99 de dolari.

Prin lansarea acestui model nou, după 3 ani în care a fost dat uitării, Apple arată în sfârșit că recunoaște potențialul lui și beneficiile pe care le-ar putea aduce companiei, iar cu serviciul de televiziune prin internet care cel mai probabil va vedea lumina zilei, este de anticipat ca în viitor acest gadget să primească tot mai multă atenție.

Ca de obicei, Apple a refuzat să comenteze pe tema zvonurilor și speculațiilor însă cu siguranță vom afla mai multe in perioada care urmează.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.