Smart Umbrella: moft sau necesitate?

0
752

O companie americană numită Davek a lansat recent un nou accesoriu digital, de această dată sub formă de umbrelă, denumit „Davek Alert Umbrella”.

Această umbrelă nu este una obișnuită, ci a fost echipată cu un dispozitiv care te anunță în momentul în care o uiți în autobuz, în cafenea, sau în oricare alt loc.

Modul în care funcționează este astfel: fiind echipată cu un senzor de mișcare și cu Bluetooth 4.0, umbrela te anunță ori de câte ori distanța dintre ea și telefonul tău mobil depășește 20 de metri.

Programul software poate fi instalat atât pe dispozitivele cu sistem de operare IOS cât și pe Android. Mai mult decât atât, tot acest mic program te înștiințează și cu datele meteo din ziua respectivă.

Producătorii au menționat că designul acestui model de umbrelă nu aduce nimic în plus față de o umbrelă obișnuită, tocmai pentru a nu atrage foarte mult atenția celor din jur. Tot aceștia susțin că bateria de tip monedă poate asigura o funcționalitate a dispozitivului de peste 2 ani.

În momentul de față Davek Alert Umbrella este disponibil în America iar prețul este de 79 dolari. Rămâne de văzut dacă acest produs va impresiona, sau dacă va convinge piața americană.

Personal nu am prieteni care ar fi dispuși să dea 250 de lei pe o umbrelă, și nu cred că vor fi multe persoane care o vor cumpăra.

Da, acest model revoluționar de umbrelă, în mod cert „bate” modelele anterioare sau curente, însă la așa preț, pentru mine dispozitivul rămâne un moft.

Davek Alert Umbrella nu se află în lista mea de priorități (probabil nici în lista românilor), și nu cred că acest lucru se va schimba destul de curând.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.