Noul Audi TT Clubsport Turbo de 600 cai putere va fi una din vedetele show-ului de la Worthersee

0
585

După ce ne-a uimit pur și simplu prin implicarea sa în producția noului combustibil e-diesel în parteneriat cu firma germană Sunfire, Audi continuă seria surprizelor plăcute prin prezentarea în premieră, la festivalul Worthersee 2015 de la jumătatea lunii mai, a unui splendid concept car din plastic și metal, sub capota căruia stă în stand-by o ”herghelie” de 600 de cai putere.

Chiar dacă nu ești fan al mărcii Audi și preferi BMW sau Mercedes-Benz, nu ai cum să nu amiri acest splendid coupe compact, al cărui motor bi-turbo TFSI de 2,5 litri, în 5 cilindri dezvoltă 600 cai putere și 650 Nm, ajungând la 100 de km/oră în numai 3,6 secunde și având o viteză maximă de 310 km/oră, demnă de orice monopost de Formula 1.

Se pare că dezvoltatorii acestui coupe ”bestial” și-au adus aminte de vedeta anilor 80, Audi IMSA GTO, ce concura în cursele de bolizi ale campionatului IMSA din Statele Unite și Canada din perioada respectivă, hotărându-se să construiască noul concept Audii TT Clubsport Turbo, ale cărui performanțe vor impresiona cu siguranță numeroșii fani ce vor fi prezenți la Worthersee.

Cu o cutie de viteze manuală în șase trepte și cu celebrul sistem de tracțiune Audi quattro, noul coupe are o masă la gol de 1396 de kilograme, design-ul aducând foarte mult cu veritabilii bolizi de curse.

Toate cele patru jante de 20 de inch cu șase spițe duble fiecare, partea frontală cu o alură extrem de agresivă și posteriorul spectaculos la care s-a atașat o enormă aripă deportantă din CFRP (fibră de carbon ranforsată cu plastic) și care a fost debarasat de țeava de eșapament ce a fost amplasată pe partea stângă , nu fac altceva decât să-ți încânte privirea și să te facă să-ți dorești cu ardoare un drive-test cu această ”bijuterie” auto.

1
Habitaclul dispune de montajul unui roll-cage creat din titan, ce îi conferă acestuia o rezistență superioară. Scaunele tip sport sunt mult mai ușoare decât cele obișnuite, special concepute pentru a micșora masa coupe-ului, în scopul îmbunătățirii performanțelor dinamice ale acestuia.

Eleganta tapițerie Alcantara din interior ce este combinată cu elemente decorative din același material CFRP, nu face altceva decât să completeze imaginea de ansamblu a unui fabulos prototip Audi TT.

3

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.