Noul război al fibrelor

0
452

Serviciul de Internet Gigabit Pro este unul nou pe teritoriul SUA, făcându-şi apariţia pentru prima oară în oraşul Atlanta, distribuit de către compania de telecomunicaţii Comcast. Gigabit Pro are avantajul vitezei foarte mari: 2Gbps, atât de download cât şi de upload.

Comcast are în vedere extinderea serviciului său cât mai mult, următoarea ţintă fiind reprezentată de oraşul american Nashville, acolo unde se plănuieşte amplasarea serviciului Gigabit Pro până la începutul lunii iunie. Compania americană de telecomunicaţii face eforturi financiare mari pentru a devansa rivala Google Fiber şi a pune bazele a ceea ce îşi doreşte a fi cel mai rapid serviciu de Internet din Statele Unite.

Introducerea Internetului de mare viteză nu poate fi decât de bun augur pentru americani, ţinând cont că în ciuda puterii economice uriaşe de care dispune SUA, acest stat se află pe o poziţie modestă în ierarhia mondială privind viteza medie de Internet, cu doar 12Mbps. Dacă s-ar populariza Internetul de 2Gbps, SUA ar putea prinde din urmă ţări precum China sau Coreea de Sud, a căror viteze medii de Internet sunt în jur de 50Mbps.

Prin serviciul Gigabit Pro utilizatorii săi au parte de avantaje care pot stârni interesul oricui, unul din ele fiind accesul către rezoluţia de tip 4K a fişierelor video care va fi tot mai răspândită în viitorul apropiat. Un motiv rezonabil pentru conţinutul redus la rezoluţie 4K oferit până acum de servicii de streaming precum Amazon sau Netflix, este reprezentat de faptul că această tehnologie solicită neobişnuit de multă lăţime de bandă.

Comcast încă nu a anunţat preţul pentru serviciul Gigabit Pro care va fi distribuit în Nashville. Putem face însă o comparaţie cu Internetul de mare viteză oferit de firma concurentă Google Fiber, acesta fiind la preţul lunar de 70$ pentru fiecare abonat din statul american Kansas.

Este interesant de urmărit dacă Comcast o va devansa pe Google Fiber, mai ales că până la oferirea serviciului de Internet de 2Gbps, firma înfiinţată în Mississippi a fost votată în SUA de către consumatori drept „cea mai urâtă companie din America”.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.