O nouă aplicație permite transferul foarte rapid de fișiere din PC către smartphone-urile cu Android

0
611

Dacă avem un smartphone cu un spațiu generos de stocare, cu siguranță că ne-am gândit să vizionăm un film întreg pe el, episoade din seriale preferate sau să adăugăm o discografie întreagă a unui artist preferat, însă nu am reușit din cauză că transferul de fișiere peste o anumită limită din PC întâmpină mari dificultăți sau pur și simplu nu se poate realiza. Cât despre varianta descărcării în telefon a fișierelor dorite de pe diverse pagini web, știm cu toții cât e de riscantă.

Membrii companiei Pushbullet par să fi găsit o soluție odată cu lansarea de ieri a aplicației Portal, una care poate realiza cu mare ușurință transferuri de fișiere din PC în smartphone. Ea este momentan destinată doar telefoanelor inteligente cu sistem de operare Android.

Ceea ce face ca Portal să fie diferențiată de alte aplicații cu scop similar este faptul că ea funcționează doar în cazul în care atât smartphone-ul cât și PC-ul pe care vrem să le conectăm între ele sunt conectate totodată la aceeași rețea de tip Wi-Fi existentă în apropiere. Directorul executiv al companiei Pushbullet, Ryan Oldenburg, ne explică că transferul de fișiere mari printr-o rețea de Wi-Fi este cu mult simplificat în comparație cu cazul în care ele sunt transferate în clasicul mod download/upload, pentru că în primul caz viteza este mult mai mare și se pot transfera chiar mai multe fișiere simultan.

Partea cea mai entuziasmantă la aplicația Portal este aceea că fișierele ce pot fi transferate prin intermediul ei pot fi foarte mari, atât de mari încât nu există vreo limită. Trebuie doar să avem suficient spațiu de stocare liber pe smartphone sau pe cardul de memorie al acestuia. Imaginați-vă că plecați într-o călătorie de 5 zile, timp în care puteți viziona 10 episoade din serialul preferat Game Of Thrones sau House MD. Înainte de a pleca la drum puteți cu ușurință să transferați în smartphone din PC cele 10 episoade pe care vreți să le vedeți, urmând să vă bucurați de ele pe parcursul călătoriei.

O altă funcție foarte utilă a aplicației Portal este aceea că nu necesită o instalare propriu-zisă în PC-ul sau laptopul vizat, ci poate fi accesată și utilizată prin simpla tastare a unui link. Dincolo de faptul că asigură mai puțină bătaie de cap, această funcție este ideală în cazul în care doriți să procurați fișiere din calculatorul unui prieten sau a unui coleg de la job.

E drept că în 2015 există suficiente metode de a transfera fișiere din PC în telefon și invers, cele mai agreate fiind reprezentate de servicii precum Dropbox sau OneDrive, însă în cazul acestora e nevoie de obicei de achitarea unor taxe pentru câștigul de spațiu de stocare și poate că e cazul să fiți și un pic reticenți când vine vorba de a arăta fișiere personale unor companii, fie ele și potențial serioase și care dau dovadă de respect față de utilizatori. De cealaltă parte, Portal este deocamdată o aplicație gratuită și puteți fi siguri că nimeni în afară de dvs nu poate vedea fișierele transferate prin intermediul ei pentru că acestea nu sunt găzduite pe vreun server.

Pentru a putea beneficia de aplicația Portal trebuie înainte de toate să o descărcați din Google Play după care să intrați pe site-ul oficial pentru restul îndrumărilor.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.