O nouă provocare pentru tehnologia imprimării 3D

0
874

De la incredibilele implanturi cu bio-atelele imprimate 3D care au salvat viețile copiilor bolnavi de o boală extrem de gravă (tracheobronchomalacia), până la imprimarea 3D a revoluționarelor microbaterii on-chip ce vor micșora dimensiunile tuturor dispozitivelor mobile, această invenție fenomenală care este imprimanta 3D continuă să ne uimească.

O nouă utilizare a acesteia va fi efectuată de MX3D, o companie startup de cercetare și dezvoltare ce va utiliza roboți speciali pentru a printa nici mai mult, nici mai puțin decât un pod pietonal peste unul din canalele din Amsterdam.

2

Cu ajutorul brațelor construite pe șase axe ce se pot mișca pe direcția tuturor celor șase grade de libertate, roboții vor ”desena” structuri 3D din oțel începând simultan de pe ambele maluri ale canalului până când se vor întâlni undeva deasupra, la jumătatea canalului.

3

Roboții își vor printa chiar propriile suporturi care le vor permite să lucreze în mod independent. Cât de curând va fi anunțată locația unde va fi construit acest pod iar construcția efectivă va începe în 2017.

”In sfârșit, acest pod va arăta modul în care imprimarea 3D intră în lumea proiectelor de mare amploare, a obiectelor funcționale și materialelor durabile oferind o libertate a formelor nemaiîntâlnită până acum” a precizat designer-ul Joris Laarman pe pagina web a proiectului. El a adăugat că ” Simbolismul podului este o frumoasă metaforă ce conectează tehnologia viitorului cu un oraș vechi, într-un mod în care e scos tot ce e mai bun din cele două lumi”.

4

Echipa inginerilor de la MX3D a reușit să depășească restricțiile de formă și dimensiuni ale imprimantei 3D convenționale, în ciuda inerentelor probleme întâmpinate pe parcursul definitivării roboților (explozia unui aparat de sudură sau blocarea unor duze ce a dus la distrugerea unui robot). In cele din urmă, roboții inginerilor de la MX3D au reușit să imprime 3D sculpturi complexe în aer liber, prima dată mai încet apoi accelerând procesul.

Compania MX3D va colabora cu firma de construcții Heijmans și compania de software Autodesk la realizarea acestui pod.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.