Ochelarii inteligenţi marca Fujitsu focalizează imaginea exact pe retina !

0
485

Fujitsu a dezvoltat o pereche de ochelari inteligenţi care proiectează imaginile direct pe retină utilizatorului cu un laser, în loc de a folosi ecrane LCD mici precum alte gadgeturi.

Prototipul, prezentat la o conferinţă marca Fujitsu din Tokyo în această săptămâna, poate conectat la un dispozitiv mobil sau un aparat de fotografiat.

Când este conectat la un smartphone, de exemplu, utilizatorii pot vedea pagini web sau alte informaţii on-line chiar pe retina lor. Când este conectat la aparatul de fotografiat, ei pot vedea prezentarea pozelor a acestuia.

Poziţionarea aparatului foto în fata ochelarilor este utila pentru persoanele cu pierderi ale vederii, vedere înceţoşată, sau alte defecte de vedere. În timp ce ochelarii sunt dezvoltaţi ca un ajutor pentru viziune, tehnologia ar putea deschide noi abordări în ceea ce priveşte o gama mai largă cu astfel de gadgeturi.

Un proiector cu laser este încorporat în braţul stâng al ochelarilor şi transmite inofensiv lumina laser RGB pe două oglinzi mici. Lumina traversează lentila şi loveşte retina. Astfel, imaginile sunt proiectate cu o calitate superioară.

În ceea ce priveşte aspectul lor, ochelarii sunt destul de voluminoşi, cu lentile destul de mari. Cu toate acestea, există planuri de a rafina designul.

Ideea de baza a proiectării imaginilor pe retina prin intermediul unui laser, a fost analizată pe parcursul a multor ani, dar miniaturizarea optică pentru a realiza un factor de formă portabil a fost dificilă până de curând. Fujitsu şi partenerii companiei au reuşit să producă o mică oglindă pentru a proiecta lumina în ochi.

„Prin utilizarea acestor ochelari, oameni cu viziune vor fi capabili să citească cărţi, ziare, aviziere, orare în timp ce se plimbă pe afară”, a declarat Mitsuru Sugawara.

Ochelarii sunt conectaţi la o cutie de control destul de voluminoasă dar, în următoarele luni, aceştia vor ajunge la o dimensiune precum un smartphone, iar ochelarii vor fi făcuţi fără fir în aproximativ trei ani, a declarat Sugawara.

QD Laser intenţionează să comercializeze ochelarii până în martie 2016 la preţul de 2.000 dolari. Aceştia vor fi, iniţial, recomandaţi utilizatorilor cu vedere slabă, pentru început, cei din Japonia, Europa şi SUA.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.