Oculus va evita Mac-urile până când cei de la Apple vor construi un „computer bun”

0
603

Sperați să puteți folosi Oculus Rift pe Mac? Nu vă țineți respirația așteptând. Conform fondatorului Oculus, Palmer Luckey, noul set de căști virtuale nu vor fi compatibile cu OS X și asta până când Apple nu va lansa pe piață un „computer bun” care să poată procesa volumul de date.

Calculatoarele produse de Apple sunt proiectate în așa fel încât să poată face față sarcinilor de creație mari consumatoare de energie, cum ar fi editarea de filme sau producerea de muzică. Cu toate acestea, cipurile grafice folosite de Apple nu sunt atât de grozave când vine vorba de jocuri, cel puțin nu în comparație cu pc-urile Windows dotate cu o placă video corespunzătoare.

De fapt, chiar dacă ați cheltui peste 6000 de dolari pe un Mac Pro cu componente interne de ultimul răcnet, tot n-ar genera putere suficientă pentru o avea parte de o experiență optimă  Oculus Rift, și asta datorită acelor cipuri grafice AMD FirePro.

Când a fost întrebat dacă tehnologia Rift va fi suportată vreodată de Mac, Luckey a  declarat: „ Acest lucru depinde în totalitate de Apple, dacă vor lansa pe piață un „computer bun” ar fi posibil. Totul se reduce la faptul că Apple nu are ca și prioritate îmbunătățirea plăcilor video. Poți cumpăra un MacPro de 6000 de dolari cu cel mai ridicat standard în materie de cipuri grafice, AMD FirePro D700 și tot nu va întruni specificațiile tehnice recomandate de noi. Dacă ar face din îmbunătățirea plăcilor video o prioritate cum obișnuiseră să facă cu ceva timp în urmă, nimic nu ne-ar face mai mare plăcere decât să colaborăm cu Mac. Momentan nu există nici măcar un singur computer Apple care să suporte sistemul nostru și chiar dacă am avea bună-voința de a-i avantaja pe partea de software, sistemele lor tot nu ar putea face față varietății vaste de programe dedicate VR-ului.”


Mai jos, puteți urmări un material marca ShackNews, în care Luckey ne vorbește despre Oculus Rift și realitatea virtuală.

 

Începând cu luna ianuarie, consumatorii au putut înregistra precomenzi pentru Oculus Rift, și primele dintre ele vor fi livrate în această luna. Specifiicatiile recomandate pentru Oculus sunt: placă video NVIDIA GTX 970 or AMD R9 290, procesor Intel Core i5 și 8GB de RAM sau chiar mai mult

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.