Office 2016 se axează mai mult pe colectarea de date

0
598

Microsoft lucrează în prezent la pachetul Office 2016, care îl va succede pe cel din 2013. După informaţiile scurse până acum pe Internet referitoare la versiunea ce va fi lansată anul viitor, se pare că aceasta nu va fi diferită prea mult ca design faţă de versiunea precedentă. Mai mult, preview-ul lansat de Microsoft de curând pentru Office 2016, confirmă zvonurile.

Dacă descărcaţi preview-ul pentru Office 2016, veţi vedea că multe dintre noile proprietăţi vă încurajează să vă uniţi datele de pe diverse surse. Pachetul de la Microsoft schimbă practic modul în care interacţionăm cu datele, încurajând puternic utilizatorii să dea share diverselor fişiere folosind tehnologia cloud şi să renunţe la vechiul download.

Microsoft se foloseşte de tehnologia de tip click-to-run, instalând Office în background şi descărcând preview-uri pentru Access 2016, Excel 2016, OneNote 2016, Outlook 2016, PowerPoint 2016, Publisher 2016 şi Word 2016.

Cele mai multe dintre aplicaţiile din Office 2016 sunt identice cu cele din Office 2013. Probabil că cea mai utilă e însă funcţia de căutare care se găseşte deasupra multor aplicaţii din pachet. Microsoft o denumeşte sugestiv „tell me” (spune-mi), pentru că aceasta invită utilizatorul să întrebe cum să efectueze anumite acţiuni, ceea ce e mult mai convenabil decât să cauţi opţiunea dorită prin o sumedenie de opţiuni. Partea cea mai bună în funcţia de căutare e că aceasta nu spune utilizatorului cum să efectueze acţiunea dorită, ci efectiv îi dă acestuia pe tavă soluţia ideală pentru reuşită.

Cei mai mulţi specialişti se aşteaptă ca pe parcurs noi caracteristici să fie implementate pachetului Office 2016. Dilema cea mai interesantă e însă dacă Microsoft va face suficient de multe pentru versiunea finală încât să-i facă pe utilizatori să uite de preview.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.