Primele autoturisme Toyota pe bază de hidrogen vor fi lansate în octombrie 2015

0
609

Toți am auzit de Revoluția Rusă din octombrie 1917, supranumită ”Octombrie Roșu”, moment în care bolșevicii conduși de Vladimir Ilici Lenin au preluat puterea în Rusia, situație ce a dus la crearea U.R.S.S, cea mai puternica uniune comunistă a tuturor timpurilor.

Doi ani mai devreme de acest centenar, în octombrie 2015 se pare că va înverzi total concepția oamenilor asupra cele de-a zecea luni a anului, prin lansarea de către Toyota a primului lot de automobile propulsate pe baza combustibilului hidrogen, FCV (fuel cell vehicle) cum îi spun inventatorii.

Noul autoturism creat de Toyota se numește Mirai și va fi pus în mișcare de un motor alimentat cu hidrogen ca și combustibil, noul autovehicul va putea fi achiziționat la oricare din cei opt dealeri californieni ce și-au arătat disponibilitatea comercializării acestui tip de autoturism, girând prin dezvoltarea infrastructurii alimentării cu hidrogen și prin istoria vânzărilor anterioare ale companiei.

Așa că dacă doriți să achiziționați noul model de Toyota Mirai pe bază de hidrogen, nu trebuie decât să vă înregistrați comanda la unul din cei opt dealeri: San Francisco Toyota, Satevens Creek Toyota, Roseville Toyota, Longo Toyota, Toyota Sunnyvale, Toyota de Orange, Toyota Santa Monica și Tustin Toyota.

Primul lot va număra doar 200 de unități, ulterior Toyota sperând să depășească 3000 de bucăți vândute până la sfârșitul anului 2017, prețul de pornire fiind de 57.500 de dolari în care intră trei ani de alimentare gratuită cu hidrogen.

După succesul automobilelor electrice produse de Tesla în țările scandinave, cu preponderență în Norvegia, după noul combustibil e-diesel care a început să fie fabricat de Audi în parteneriat cu o firmă producătoare de energie verde din Germania la o instalație de lângă Dresda, se pare că tendința generală a producătorilor de automobile începe să se mute către energia verde.

Schimbările climatice nefaste ale ultimilor ani sunt privite cu responsabilitate de marii producători de automobile, aceștia încearcând prin orice mijloace diminuarea efectelor poluării și implicit a încălzirii globale, factor determinant al acestor schimbări climatice nedorite.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.