Office Lens va fi disponibil pentru iOS și Android

0
665

Microsoft a anunțat astăzi Office Lens, o aplicație pentru device-urile iOS și Android care scanează documente și funcționeaza împreună cu OneNote. Aplicația, care permite utilizatorilor să fotografieze documente de hârtie, bonuri fiscale, cărți de vizită, meniuri și multe altele, a fost lansată pentru prima dată acum un an ca o aplicație destinată doar utilizatorilor Windows Phone.

Însă datorită noii strategii a companiei de a accepta și alte platforme concurente, aplicația a ajuns acum în App Store și în telefoanele Android acolo undeva va sta împreună cu multe alte aplicații Microsoft printre care se numără și Office sau Outlook.

Modul de funcționare al Office Lens nu este cu mult diferit de modul de funcționare al celorlalte aplicații pentru scanarea documentelor care se găsesc în prezent în app store-uri, cum ar fi: Scanner Pro, TinyScan Pro, Scanbot și multe altele. La fel ca și Scannable de la Evernote, aplicația este mai mult un add-on pentru un produs mai mare și mai proeminent, în cazul de față Microsoft OneNote.

Ca și majoritatea aplicațiilor de acest gen, Office Lens identifică textul din imaginile capturate folosind OCR (optical character recognition) apoi îți permite să localizezi documentul propriu zis căutând cuvinte cheie în OneNote sau în cloud-ul OneDrive de la Microsoft. De asemenea, poți converti imaginile documentelor scanate în formate Microsoft Office și nu numai, cum ar fi documente Word, prezentări PowerPoint și chiar fișiere PDF sau JPG. Potrivit companiei, acestea pot fi introduse în OneNote ca imagini.

Noua aplicație Office Lens este disponibilă în iTunes App Store pentru iOS în timp ce utilizatorii Android sunt rugați să participe la preview-ul produsului prin Google+. Acolo ei vor putea testa versiunea înaintea lansării oficiale.

Microsoft, o campanie cunoscută pentru faptul că intodeauna a încercat să își formeze un grup loial de fani și utilizatori, și-a extins în ultima vreme unele dintre cele mai populare produse și servicii și pentru alte platforme. Compania are acum în total mai mult de 100 de aplicații destinate utilizatorilor de iOS și Android.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.